maj 27, 2022

GLASUJTE ZA ISKRO TEDNA

Na Štajerskem valu izpostavljamo izjave, ob katerih se najbolj iskri. Vsak teden lahko izbirate ISKRO TEDNA. Glasovanje za tokratno iskro tedna je odprto, izbirate pa lahko med tremi izjavami. 

Na Štajerskem valu v nagradni akciji vsak konec tedna objavimo 3 izjave iz našega radijskega etra ali s spletne strani, ki so nas v zadnjih sedmih dneh najbolj navdihnile, nasmejale ali pretresle, morda izrazile ostro kritiko ali pa nas celo malce razjezile. Skratka, se nas tako ali drugače dotaknile.

Zmagovalno iskro pa izberete vi z vašimi glasovi. Spodaj prisluhnite izbranim izjavam in oddajte svoj glas tisti izjavi, ki se vas najbolj dotakne. Vaše glasove pa sprejemamo tudi v živo, v etru Štajerskega vala, na telefonski številki (03) 817 12 40 vsak ponedeljek in torek.

Predstavljamo vam nove tri finalistke za iskro tedna. Prvo izjavo je izrekla Alenka Domjan, muzejska svetnica in dobitnica Valvasorjeve nagrade za življenjsko delo, ki jo podeljuje Slovensko muzejsko društvo. Domjanova, ki je nekoč vodila Likovni salon Celje, po njenih zaslugah je nastal tudi Center sodobnih umetnosti Celje, je za naš radio med drugim spregovorila o tem, zakaj si je vredno vzeti čas za obisk galerije. Druga finalistka je izjava ravnateljice Osnovne šole Blaža Kocena Ponikva in zborovodkinje več pevskih zborov Andreje Ocvirk o upoštevanju žensk. Za vaše glasove se poteguje tudi režiser Samo M. Strelec, ki bo v novi sezoni Gledališča Celje režiral predstavo za otroke Robin Hood. V izjavi spregovori o tem, kaj želi s predstavo doseči.

Izjavam prisluhnite spodaj in v spodnjem obrazcu oddajte svoj glas tisti, ki naj po vašem mnenju dobi naziv iskra tedna. Zmagovalno iskro bomo razglasili v sredo.

Naša akcija tudi nagrajuje. V sredo bomo izmed vseh, ki ste glasovali, izžrebali nekoga, ki bo dobil nagrado pokrovitelja akcije, diagnostično tehtnico Iskra.

Prisluhnite izjavam in v spodnjem obrazcu oddajte svoj glas.

Muzejska svetnica Alenka Domjan o tem, zakaj si vzeti čas za obisk galerije:


Ravnateljica in zborovodkinja Andreja Ocvirk o upoštevanju žensk:


Režiser Samo M. Strelec o tem, kaj želi doseči z otroško predstavo Robin Hood: