december 3, 2021

GLASUJTE ZA ISKRO TEDNA

Na Štajerskem valu izpostavljamo izjave, ob katerih se najbolj iskri. Vsak teden lahko izbirate ISKRO TEDNA. Glasovanje za tokratno iskro tedna je odprto, izbirate pa lahko med tremi izjavami. Sodelovanje vam lahko prinese tudi lepo nagrado.

Na Štajerskem valu v nagradni akciji vsak konec tedna objavimo 3 izjave iz našega radijskega etra ali s spletne strani, ki so nas v zadnjih sedmih dneh najbolj navdihnile, nasmejale ali pretresle, morda izrazile ostro kritiko ali pa nas celo malce razjezile. Skratka, se nas tako ali drugače dotaknile.

Zmagovalno iskro pa izberete vi z vašimi glasovi. Spodaj prisluhnite izbranim izjavam in oddajte svoj glas tisti izjavi, ki se vas najbolj dotakne. Vaše glasove pa sprejemamo tudi v živo, v etru Štajerskega vala, na telefonski številki (03) 817 12 40 vsak ponedeljek in torek.

Tri izjave se potegujejo za naziv iskre minulega tedna na Štajerskem valu. Prvo je izrekla novinarka časnika Večer, ki ji je Društvo novinarjev Slovenije namenilo nagrado čuvaj/watchdog za življenjsko delo Glorija Lorenci. Z njo smo se pogovarjali v oddaji Vpogled, v izjavi pa izpostavlja pomen novinarstva danes, v poplavi družbenih omrežij. Glasujete lahko tudi za izjavo Celjana Milana Ninića, predsednika Humanitarnega društva Enostavno pomagam in vodjo Božičkove tovarne daril. Na ponedeljkovi drugi jutranji kavi nam je zaupal tudi to, kako dobrodelni smo Slovenci. Tretja izjava, ki se poteguje za vaše glasove, pa je izjava študentke prevajalstva in plesalke s cerebralno paralizo Martine Smodiš, ki jo ob mednarodnem dnevu invalidov gostimo v tokratnem nedeljskem srečanju. V izjavi je spregovorila o odnosu do svojega invalidskega vozička.

Izjavam prisluhnite spodaj in v spodnjem obrazcu oddajte svoj glas tisti, ki naj po vašem mnenju dobi naziv iskra tedna.

Sodelovanje prinaša tudi lepe nagrade, med vsemi, ki boste glasovali, bo žreb določil nekoga, ki bo dobil električni kalorifer, pokrovitelja akcije, blagovne znamke Iskra, trgovinskega podjetja AHAC. Glasujete lahko do srede, ko bomo objavili zmagovalno iskro.

Prisluhnite izjavam in v spodnjem obrazcu oddajte svoj glas.

Novinarka Glorija Lorenci o pomenu novinarstva danes:


Vodja Božičkove tovarne daril Milan Ninić o dobrodelnosti Slovencev:


Plesalka s cerebralno paralizo Martina Smodiš o invalidskem vozičku: