januar 13, 2021

Izbiramo ISKRO LETA 2020! Oddaj svoj glas.

ISKRA TEDNA ZA ISKRO LETA. Odprto je glasovanje za ISKRO LETA 2020. Katera izjava bo dobila ta naziv, odločate vi, z glasovanjem. V izboru je pet finalist, ki so bile od avgusta do decembra mesečne zmagovalke. Z glasovanjem se potegujete tudi za lepo nagrado - akumulatorsko kosilnico.

Med lanskoletnimi mesečnimi zmagovalkami po vašem izboru izbiramo ISKRO LETA 2020. Prisluhni finalistkam in oddaj svoj glas na stajerskival.si do 31. januarja.

Na Štajerskem valu smo avgusta lani pričeli z akcijo ISKRA TEDNA. V njej vsak teden v uredništvu izberemo tri izjave naših gostov in ostalih sogovornikov, ob katerih se je iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskrilo. Poslušalci z glasovanjem preko spleta in v živo v radijskem etru izberete zmagovalno iskro tedna. Prisluhnete jim lahko TUKAJ. Med vsemi iskrami tedna je izjava, ki je v posameznem mesecu dobila največ glasov, postala ISKRA MESECA. Tako smo lani dobili 5 izjav po vašem izboru in ena od njih bo zdaj postala ISKRA LETA. Izbrali jo boste vi, z glasovanjem. Izjavam lahko prisluhnete spodaj in pod fotografijami tudi oddate svoj glas.

Ker je za nami leto, ki ga je močno zaznamovala koronakriza, ne preseneča, da so prav vse mesečne zmagovalke vsaj nekoliko povezane z novim koronavirusom.

V prvem mesecu akcije, AVGUSTA, je iskra meseca postala izjava ravnatelja Gimnazije Celje – Center Gregorja Deleje, ki je v luči leta, ki ga je zaznamovalo šolanje na daljavo, spregovoril o pomenu in prednostih šolanja v živo, v učilnicah.
Pandemija izredno veliko težav povzroča tudi kulturnikom glasbeniki niso izvzeti. Iskra meseca SEPTEMBRA je postala izjava vodje ansambla Slovenski zvoki Bojana Lugariča, o vplivu koronakrize na prihodnost ansamblov.
Naziv iskre meseca OKTOBRA je šel znova v šole – ravnateljica Osnovne šole Rogatec Alenka Virant je dobila največ glasov, ko je opisovala velike kadrovske težave, s katerimi se je šola soočila ob odrejenih karantenah za več učiteljev.
Iskro meseca NOVEMBRA je izrekla prostovoljka Humanitarnega društva Enostavno pomagam in spremljevalka učenca s posebnimi potrebami na OŠ Frana Roša, Celjanka Jerneja Mastnak. Ob dnevu prijaznosti je spregovorila o pomenu prijaznosti tudi v težkih časih, ki jih piše koronakriza.
Iskra meseca DECEMBRA pa je šla na smučišče. Direktor Rekreacijsko-turističnega in smučarskega centra Jakec Trije kralji nad Slovensko Bistrico Aleš Juhart je spregovoril o posledicah koronakrize in vladnih ukrepov na smučarsko sezono.

Katera iskra bo postala ISKRA LETA 2020?
Vsem finalistkam prisluhnite spodaj, glas pa oddate pod fotografijami. Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki boste oddali svoj glas za ISKRO LETA, bomo izžrebali srečneža, ki bo dobil AKUMULATORSKO KOSILNICO blagovne znamke Iskra, podjetja Ahac Tehnika. Avtorja zmagovalne ISKRE LETA pa bomo obdarili v sodelovanju s Steklarno Rogaška.

Gregor Deleja o pomenu in prednostih šolanja v učilnicah:

Bojan Lugarič o vplivu koronakrize na prihodnost ansamblov:

Alenka Virant o problemih na šoli po odrejenih karantenah za več učiteljev:

Jerneja Mastnak o prijaznosti:

Aleš Juhart o posledicah koronakrize in ukrepov na smučarsko sezono:

GLASOVANJE JE KONČANO, ISKRO LETA 2020 RAZGLASIMO V PETEK, 5. FEBRUARJA.

Gregor Deleja

Gregor Deleja

ravnatelj Gimnazije Celje – Center

.

Bojan Lugarič

Bojan Lugarič

vodja ansambla Slovenski zvoki

.

Alenka Virant

Alenka Virant

ravnateljica Osnovne šole Rogatec

.

Jerneja Mastnak

Jerneja Mastnak

prostovoljka iz Celja

.

Aleš Juhart

Aleš Juhart

direktor Rekreacijsko turističnega centra Jakec Trije kralji

.

https://www.stajerskival.si/assets/banners/0518061001603840235.jpg