september 2, 2021

ISKRA MESECA AVGUSTA gre v hmeljišča in na ostale kmetije

Dobili smo ISKRO MESECA AVGUSTA na Štajerskem valu. Poslušalci ste v naši akciji Iskra tedna vsak teden izbrali izjavo, ob kateri se je iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskrilo. Tako smo dobili štiri iskre tedna. Med vsemi zmagovalkami je največ vaših glasov dobila izjava specialiostke hmeljarstva Irene Friškovec, ki je spregovorila o vztrajnosti kmetov. Izjava je dobila naziv ISKRA MESECA avgusta.

Izjava Irene Friškovec je med vsemi iskrami tedna v avgustu dobila največ vaših glasov in postala ISKRA MESECA. Tako se je uvrstila tudi v izbor za iskro leta.

V uredništvu Štajerskega vala vsak teden med vsemi izjavami naših sogovornikov, ki jih slišite v našem radijskem etru in na naši spletni strani, izberemo tri finalistke, izjave, ki so bodisi posebej navdihnile, nasmejale ali pretresle, morda izrazile ostro kritiko ali pa celo razjezile. Skratka, se nas tako ali drugače dotaknile. Vi med njimi z glasovanjem na naši spletni strani in v radijskem etru določite zmagovalno iskro tedna.

V avgustu so naziv iskra tedna dobila štiri izjave. To so bile izjave direktorja Turizma Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje Boštjana Misje o izkušnjah z novimi pravili pri organizaciji prireditev v koronačasu, specialistke za hmeljarstvo v celjski enoti Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Irene Friškovec o vztrajnosti kmetovalcev, hmeljarjev in drugih, ki kljubujejo vremenskim nevšečnostim in podnebnim spremembam, ravnatelja Osnovne šole Bistrica ob Sotli Bogomirja Marčinkovića o nujnosti pouka v učilnicah ter vodje aktiva ravnateljev celjski srednjih šol in ravnatelja Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje Iztoka Leskovarja o odgovornosti ravnateljev in učiteljev. Prisluhnete jim lahko TUKAJ.

In katera izjava je dobila največ vaših glasov? To je izjava Irene Friškovec, ki je tako postala ISKRA MESECA AVGUSTA:

 

Ireno Friškovec je ob razglasitvi iskre meseca poklical Silvester Javornik:

Ta izjava se bo potegovala še za naziv iskre leta 2021.

Glasovanje v akciji pa našim poslušalcem prinaša tudi lepe nagrade našega pokrovitelja, blagovne znamke Iskra, podjetja Ahac. Mesečno nagrado, baterijske škarje za travo in grmičevje, je žreb namenil Ireni Lesjak iz Tabora. Čestitke!

Mi pa smo že v lovu za novimi iskrivimi izjavami. Za prvo v septembru boste lahko glasovali že od petka.