februar 4, 2021

ISKRA MESECA JANUARJA prvošolčku Ožbeju

Dobili smo ISKRO MESECA JANUARJA na Štajerskem valu. Poslušalci ste v naši akciji Iskra tedna vsak teden izbrali izjavo, ob kateri se je iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskrilo. Tako smo dobili štiri iskre tedna. Med vsemi zmagovalkami je največ vaših glasov dobila izjava prvošolca, ki se je iskreno in naglas veselil ob novici, da bo lahko po dolgotrajnem pouku na daljavo znova odšel v šolo. Ta izjava je dobila naziv ISKRA MESECA januarja.

 

Šestletni Ožbej vas je navdušil s svojim iskrenim veseljem.

V uredništvu Štajerskega vala vsak teden med vsemi izjavami naših sogovornikov, ki jih slišite v našem radijskem etru in na naši spletni strani, izberemo 3 finalistke, izjave, ki so bodisi posebej navdihnile, nasmejale ali pretresle, morda izrazile ostro kritiko ali pa celo razjezile. Skratka, se nas tako ali drugače dotaknile. Vi med njimi z glasovanjem na naši spletni strani in v radijskem etru določite zmagovalno iskro tedna.

Januarja 4 iskre tedna
V prvem mesecu leta 2021 smo dobili 4 iskre tedna. To so bile izjave lastnika in direktorja Hotela Špica iz Laškega Jožeta Sadarja, ki je kritično spregovoril o pomoči države podjetjem med epidemijo novega koronavirusa, podpredsednice Zveze društev upokojencev Slovenije Vere Pečnik, ki se je dotaknila mladih in prihodnosti pokojnin, prvošolca iz Osnovne šole Slivnica pri Celju Ožbeja Pušnika, ki se je veselil ponovne vrnitve v šolske klopi, ter Urške Topolšek Planinšek s Turistične kmetije Urška na Stranicah, ki je spregovorila o pomenu lokalno pridelane hrane.

Vsem iskram lahko prisluhnete TUKAJ.

Tesna odločitev
In katera izjava je dobila največ vaših glasov? Bilo je tesno in odločili so le trije glasovi. A največ vaših glasov je dobila izjava Ožbeja Pušnika, ki je tako postala ISKRA MESECA JANUARJA:

S prvošolčkom, ki je navdušil s svojim iskrenim veseljem, je, ko je bila njegova izjava razglašena za iskro tedna, še nekoliko podrobneje spregovoril Silvester Javornik:

Glasovanje v akciji prinaša tudi lepe nagrade našega pokrovitelja, blagovne znamke Iskra, podjetja Ahac. Mesečno nagrado, Iskrin konvektorski grelnik, je žreb namenil Nataši Dolenc iz Šmarja pri Jelšah. Čestitke!

Katera izjava bo ISKRA LETA 2020?
Medtem smo na Štajerskem valu v nedeljo zaključili glasovanje za ISKRO LETA 2020. Za naziv so se potegovale lanskoletne mesečne zmagovalke, slišite jih lahko TUKAJ, ISKRO LETA bomo razglasili ta petek zjutraj.