julij 7, 2022

ISKRA MESECA JUNIJA KMETU, KI JE POMAGAL PO UNIČUJOČI TOČI

V juniju ste poslušalci Štajerskega vala in bralci naše spletne strani z glasovanjem izbrali 5 isker tedna. Med njimi je največ vaših glasov dobila izjava kmetovalca Janeza Čepina iz Lesičnega, v njej je pojasnil, zakaj je priskočil na pomoč ljudem, ki jim je huda toča na vrtovih ali njivah uničila ves pridelek. Ta izjava je postala ISKRA MESECA JUNIJA.

Iskra meseca junija je postala izjava Janeza Čepina. (Foto: ŠV in osebni arhiv)

Pet iskre tedna v juniju so izrekli: Janez Čepin iz Kmetije Čepin iz Lesičnega o pomoči sočloveku, glasbena pedagoginja iz Žalca Katja Žekar o pomenu glasbenega izobraževanja otrok, holistična terapevtka iz Podčetrtka Barbara Hernavs o spremembah, profesor na Fakulteti za šport Gregor Starc o ocenjevanju v šolah ter podjetnik in nekdanji trgovec Franc Jager o minljivosti življenja. Prisluhnete jim lahko TUKAJ.

Prešteli smo vse vaše glasove in največ jih je dobila izjava Janeza Čepina, ki je po uničujoči toči ljudem priskočil na pomoč in jim podaril sadike paradižnika in paprike. Ta izjava je postala ISKRA MESECA JUNIJA:

Po razglasitvi iskre meseca je Janeza Čepina poklical Silvester Javornik:



Naša akcija tudi nagrajuje, žreb je določil, da nagrado našega pokrovitelja akcije, samostoječi ventiralor Iskra, dobi Špela Pokorn iz Slovenskih Konjic. Čestitke!

Zdaj imamo že šest mesečnih finalistk, do konca leta jih bomo dobili še šest in med njimi boste izbrali ISKRO LETA 2022.