junij 3, 2021

ISKRA MESECA MAJA je izjava o čudežu rojstva

Dobili smo ISKRO MESECA MAJA na Štajerskem valu. Poslušalci ste v naši akciji Iskra tedna vsak teden izbrali izjavo, ob kateri se je iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskrilo. Tako smo dobili štiri iskre tedna. Med vsemi zmagovalkami je največ vaših glasov dobila izjava diplomirane babice, Mariborčanke Nastje Pavel, o rojstvu in babiškem poklicu. Izjava je dobila naziv ISKRA MESECA maja.

Izjava Nastje Pavel je peta iskra meseca v letu 2021.

V uredništvu Štajerskega vala vsak teden med vsemi izjavami naših sogovornikov, ki jih slišite v našem radijskem etru in na naši spletni strani, izberemo 3 finalistke, izjave, ki so bodisi posebej navdihnile, nasmejale ali pretresle, morda izrazile ostro kritiko ali pa celo razjezile. Skratka, se nas tako ali drugače dotaknile. Vi med njimi z glasovanjem na naši spletni strani in v radijskem etru določite zmagovalno iskro tedna.

V maju so naziv iskra tedna dobile 4 izjave. To so bile izjave diplomirane babice in ustanoviteljice Zavoda za ozaveščanje in razvoj zdravja žensk in družin Moja babica Nastje Pavel, o čudežu rojstva in babiškem poklicu, mladega kmetovalca s Ponikve Jureta Zdolška iz Zdolšek - hiša s tradicijo, o tem, kaj pomeni voditi kmetijo, gostinca iz lokala Ramna ob Slivniškem jezeru Luke Polenška o tem, kako se Slovenija loteva boja z virusom, ter Rogatčanke Majde Kramberger, o pomenu povezovanja mladih in starejših. Vsem iskram tedna lahko prisluhnete TUKAJ.

Katera izjava pa je dobila največ vaših glasov? To je izjava Nastje Pavel, ki je tako postala ISKRA MESECA MAJA:

Nastjo Pavel je ob razglasitvi iskre meseca poklicala Katja Žolgar:

Glasovanje v akciji pa našim poslušalcem prinaša tudi lepe nagrade našega pokrovitelja, blagovne znamke Iskra, podjetja Ahac. Mesečno nagrado, baterijske škarje za travo in grmičevje, je žreb namenil Gabrijeli Gluhak iz Rogatca. Čestitke!

Mi pa smo že v lovu za novimi iskrivimi izjavami. Za prvo v juniju boste lahko glasovali že od petka.