april 8, 2021

ISKRA MESECA MARCA župniku Martinu Golobu

Dobili smo ISKRO MESECA MARCA na Štajerskem valu. Poslušalci ste v naši akciji Iskra tedna vsak teden izbrali izjavo, ob kateri se je iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskrilo. Tako smo dobili pet isker tedna. Med vsemi zmagovalkami je največ vaših glasov dobila izjava duhovnika Martina Goloba, v kateri z zanimivo primerjavo s pico razlaga, zakaj maše po spletu niso ista izkušnja kot maše v živo, v cerkvah. Izjava je dobila naziv ISKRA MESECA marca.

Izjava Martina Goloba je naša tretja iskra meseca v letu 2021.

V uredništvu Štajerskega vala vsak teden med vsemi izjavami naših sogovornikov, ki jih slišite v našem radijskem etru in na naši spletni strani, izberemo 3 finalistke, izjave, ki so bodisi posebej navdihnile, nasmejale ali pretresle, morda izrazile ostro kritiko ali pa celo razjezile. Skratka, se nas tako ali drugače dotaknile. Vi med njimi z glasovanjem na naši spletni strani in v radijskem etru določite zmagovalno iskro tedna.

Kljub prevladi žensk v marcu slavil moški glas
V marcu je naziv iskra tedna dobilo 5 izjav. To so bile izjave medicinske sestre Valerije Karneža iz Rogatca, zaposlene v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah, o tem, česa jo je naučilo minulo izjemno zahtevno korona leto, ter o pomenu besede hvala, naše poslušalke, Slatinčanke Monike Štukel, ki se je v nagradni igri potegovala za popolno razvajanje, o tem, da se ženske premalokrat posvetijo sebi, Katarine Kuhar iz Zavoda za mladino in šport Trbovlje o tem, da iskanje službe dandanes zahteva mnogo več kot le pošiljanje življenjepisa, predsednice Društva Vesele nogice, Laščanke Spomenke Valušnik, o nujnosti sprememb zakonodaje, ki obravnava osebe s posebnimi potrebami, ter duhovnika Martina Goloba, župnika v župniji Grosuplje, o mašah na daljavo, prek spleta, v primerjavi z mašami v živo, v cerkvah.

Vsem iskram tedna lahko prisluhnete TUKAJ.

Katera izjava pa je dobila največ vaših glasov? To je izjava Martina Goloba, ki je tako postala ISKRA MESECA MARCA:

Martina Goloba, ki je bil gost velikonočnega nedeljskega srečanja na Štajerskema valu, je ob razglasitvi iskre minulega tedna in tudi iskre meseca marca poklical Silvester Javornik:

Glasovanje v akciji pa našim poslušalcem prinaša tudi lepe nagrade našega pokrovitelja, blagovne znamke Iskra, podjetja Ahac. Mesečno nagrado, indukcijsko kuhalno ploščo, je žreb namenil Marini Pokleka iz Laškega. Čestitke!

Mi pa smo že v lovu za novimi iskrivimi izjavami. Za prvo v aprilu boste lahko glasovali že od petka.