december 3, 2021

ISKRA MESECA NOVEMBRA izjavi o sladkorčkih

Dobili smo ISKRO MESECA NOVEMBRA na Štajerskem valu. Poslušalci ste v naši akciji Iskra tedna vsak teden izbrali izjavo, ob kateri se je iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskrilo. Tako smo dobili štiri iskre tedna. Med vsemi zmagovalkami je največ vaših glasov dobila izjava o otrocih s sladkorno boleznijo – sladkorčkih. Izjava Nine Ermenc Pangerl je dobila naziv ISKRA MESECA novembra.

Izjava Nine Ermenc Pangerl je ISKRA MESECA NOVEMBRA

V uredništvu Štajerskega vala vsak teden med vsemi izjavami naših sogovornikov, ki jih slišite v našem radijskem etru in na naši spletni strani, izberemo tri finalistke, izjave, ki so bodisi posebej navdihnile, nasmejale ali pretresle, morda izrazile ostro kritiko ali pa celo razjezile. Skratka, se nas tako ali drugače dotaknile. Vi med njimi z glasovanjem na naši spletni strani in v radijskem etru določite zmagovalno iskro tedna.

V novembru so naziv iskra tedna dobile štiri izjave, prav vse so izrekle ženske. To so bile izjave direktorice žalske knjižnice Jolande Železnik o branju, predsednice Društva prijateljev mladine Šentjur Aleksandre Gradišnik o tem, da otrok ni dobro preveč zavijati v vato, Nine Ermenc Pangerl iz Griž, mamice 10-letnega dečka s sladkorno boleznijo, o življenju sladkorčkov ter Slovenjebistričanke, članice študentske humanitarne odprave v Gambijo, Eneje Slaček o pomenu pomoči sočloveku. Prisluhnete jkim lahko TUKAJ.

Prešteli smo vse glasove in največ jih je dobila izjava Nine Ermenc Pangerl, ki je tako postala. ISKRA MESECANOVEMBRA:

Nino Ermenc Pangerl je po osvojitvi naziva iskre meseca poklical Silvester Javornik:

Ta izjava se bo potegovala še za naziv iskre leta 2021.

Glasovanje v akciji pa našim poslušalcem prinaša tudi lepe nagrade našega pokrovitelja, blagovne znamke Iskra, podjetja Ahac. Mesečno nagrado, električni puhalnik listja, je žreb namenil Jelki Jagrič iz Podčetrtka. Čestitke!

Mi pa smo že v lovu za novimi iskrivimi izjavami. Za prvo v decembru – zadnjem mesecu leta – boste lahko glasovali že od petka.