november 5, 2020

ISKRA MESECA OKTOBRA je izjava ravnateljice Alenke Virant

Ves oktober ste poslušalci v naši akciji Iskra tedna vsak teden izbrali izjavo, ob kateri se je najbolj iskrilo. Tako smo dobili štiri ISKRE TEDNA. Med vsemi zmagovalkami je največ vaših glasov dobila izjava ravnateljice Osnovne šole Rogatec Alenke Virant, o težavah v šoli zaradi odrejenih karanten za učitelje, kar je pokazalo tudi sistemske pomanjkljivosti. Dobila je naziv ISKRA MESECA.

Izjava Alenke Virant je med štirimi oktobrskimi iskrami tedna dobila največ vaših glasov in postala ISKRA MESECA.

V uredništvu Štajerskega vala vsak teden med vsemi izjavami naših sogovornikov, ki jih slišite v našem radijskem etru in na naši spletni strani, izberemo 3 finalistke, izjave, ki so bodisi posebej navdihnile, nasmejale ali pretresle, morda izrazile ostro kritiko ali pa celo razjezile. Skratka, se nas tako ali drugače dotaknile. Vi med njimi z glasovanjem na naši spletni strani in v radijskem etru določite zmagovalno iskro tedna.

V oktobru so naziv iskra tedna dobile izjave, ki so se - skladno s časom, v katerem živimo, dotikale koronakrize. To so bile izjave ravnateljice Osnovne šole Rogatec Alenke Virant, ki je opisala problematiko kadrovskih težav, s katerimi so se na šoli soočili ob odrejenih karantenah za več učiteljev, strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje Franca Vindišarja, ki je odgovarjal zanikovalcem koronavirusa, ravnateljice Vrtca Šmarje pri Jelšah Jelke Kitak o težavah, ki jih je prineslo zapiranje vrtcev, ter direktorice Doma starejših Šentjur Vesne Vodišek Razboršek, ki je prepričala z izjavo o velikih kadrovskih težav v domovih starejših ter pomenom velike prizadevnosti zaposlenih v skrbi za stanovalce. Prisluhnete jim lahko TUKAJ.

Med vsemi iskrami tedna je tista, ki je prejela največ vaših glasov, postala ISKRA MESECA OKTOBRA. To je izjava Alenke Virant:



Z Alenko Virant bomo iskro meseca podrobneje pokomentirali ob ponedeljkovi drugi jutranji kavi, ko ravnateljica tudi spregovori podrobneje o šolanju v teh zahtevnih časih. Pa tudi o kakšni nekoliko lahkotnejši temi jo povprašamo. 

Iskra meseca oktobra se bo zdaj sicer potegovala še za naziv ISKRA LETA. O njej boste januarja med vsemi iskrami meseca z glasovanjem znova odločili poslušalci.

Glasovanje v akciji Iskra tedna pa prinaša tudi lepe nagrade našega pokrovitelja, podjetja Iskra. Mesečno nagrado, kotni brusilnik Iskra, je žreb namenil Danilu Matušu iz Šentjurja. Čestitke!

Na Štajerskem valu smo že v lovu za novimi iskrivimi izjavami, le katera bo postala iskra meseca novembra?