oktober 7, 2021

ISKRA MESECA SEPTEMBRA o vandranju s košarami po travnikih

Dobili smo ISKRO MESECA SEPTEMBRA na Štajerskem valu. Poslušalci ste v naši akciji Iskra tedna vsak teden izbrali izjavo, ob kateri se je iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskrilo. Tako smo dobili pet isker tedna. Med vsemi zmagovalkami je največ vaših glasov dobila izjava Karmen Gajšek, o povezanosti z naravo je spregovorila in nabiralništvu. Izjava je dobila naziv ISKRA MESECA septembra.

Karmen Gajšek, ki poziva, naj se znova bolj povežemo z naravo, vas je najbolj prepričala. Njena izjava je iskra meseca septembra.

V uredništvu Štajerskega vala vsak teden med vsemi izjavami naših sogovornikov, ki jih slišite v našem radijskem etru in na naši spletni strani, izberemo tri finalistke, izjave, ki so bodisi posebej navdihnile, nasmejale ali pretresle, morda izrazile ostro kritiko ali pa celo razjezile. Skratka, se nas tako ali drugače dotaknile. Vi med njimi z glasovanjem na naši spletni strani in v radijskem etru določite zmagovalno iskro tedna.

V septembru je naziv iskra tedna dobilo pet izjav. To so bile izjave dijaka I. Gimnazije v Celju Ambroža Lebana, o pričakovanjih in željah ob začetku novega šolskega leta, upokojenke iz Celja ter avtorice nekaj knjig Mirjane Steblovnik, o tem, naj na svet gledamo raje s humornega kot tragičnega vidika, nabiralke iz Lesičnega Karmen Gajšek o povezanosti z naravo in pomenu nabiralništva, Zrečanke Urške Firer, o pogledu na življenje po izkušnji boja z rakom, ter direktorice Javnega zavoda Socio Celje Suzi Kvas, ki je pozvala k učinkovitejšemu reševanju družinskega nasilja. Prisluhnete jim lahko TUKAJ.

Največ vaših glasov je dobila izjava Karmen Gajšek, ki je tako postala ISKRA MESECA SEPTEMBRA:

Karmen Gajšek, ki k naši večji povezanosti z naravo poziva prek svojega podjetja Kje so tiste rožice, v sklopu katerega tudi izobražuje o naravi, je ob razglasitvi iskre meseca poklicaa Katja Žolgar:

Ta izjava se bo potegovala še za naziv iskre leta 2021.

Glasovanje v akciji pa našim poslušalcem prinaša tudi lepe nagrade našega pokrovitelja, blagovne znamke Iskra, podjetja Ahac. Mesečno nagrado, električne škarje za živo mejo, je žreb namenil Karmen Gril Recko iz Kozjega. Čestitke!

Mi pa smo že v lovu za novimi iskrivimi izjavami. Za prvo v septembru boste lahko glasovali že od petka.