april 13, 2022

ISKRA TEDNA o helikopterju, ki vozi krompir na Kredarico ter hkrati rešuje življenja

Reševalci državo pozivajo, naj zagotovi urejeno delovanje helikopterske nujne medicinske pomoči. Kot opozarja eden od pobudnikov, reševalec Robert Sabol, imamo v Sloveniji le en vojaški helikopter, ki se uporablja za več dejavnosti.  Pri tem poudarja, da je to velik problem, saj se z njim na vojaške vaje vozijo vojaki s svojimi psi, z njim na Kredarico vozijo hrano in pijačo, aktivirajo pa ga tudi, ko nekdo potrebuje nujno pomoč. Njegovo izjavo ste poslušalci izbrali za tokratno iskro tedna.

Iskra tedna je izjava reševalca Roberta Sabola. (Foto: osebni arhiv)

V uredništvu smo izbrali tri finalne izjave, ki so se tokrat potegovale za naziv iskre tedna. Prvo je v luči svetovnega dneva zdravja, ki smo ga obeležili 7. aprila, izrekla Mateja Rozman, diplomirana medicinska sestra in vodja Centra za krepitev zdravja, ki deluje v okviru Zdravstvenega doma Celje. Na drugi jutranji kavi, minuli ponedeljek, je izpostavila tri stvari za zdravo življenje. Druga finalistka, ki se je potegovala za vaše glasove, je bila izjava reševalca in enega izmed pobudnikov ureditve helikopterske nujne pomoči pri nas, s katerim smo se prejšnji teden pogovarjali v rubriki Vpogled. Robert Sabol je spregovoril o problematiki uporabe enega vojaškega helikopterja za več dejavnosti, tudi medicinsko pomoč. Izjava gosta našega zadnjega nedeljskega srečanja, častnega meščana Mestne občine Celje Jožeta Volfanda, je bila tretja finalistka. V njej je nekdanji novinar, urednik in kulturnik razkril, kako ohranjati vitalnost in bister um v jeseni življenja.

Največ glasov ste poslušalci tokrat namenili izjavi Roberta Sabola:

Ta iskra tedna se bo med tedenskimi zmagovalkami potegovala tudi za naziv iskra meseca aprila.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, mini kontatni žar Iskra, namenil Maruši Naglič iz Celja. Čestitke!