maj 5, 2021

ISKRA TEDNA je izjava direktorja celjskega muzeja

Dobili smo novo ISKRO TEDNA na Štajerskem valu. Med najbolj iskrivimi izjavami na našem radiu in na naši spletni strani jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Največ vaših glasov je tokrat prejel zgodovinar, direktor Muzeja novejše zgodovine Celje Tone Kregar.

Najbolj vas je tokrat prepričala izjava zgodovinarja Toneta Kregarja.

Prva izjava finalistka je bila izjava predsednice sindikata Mladi plus Tee Jarc, s katero smo se pogovarjali pred praznikom dela. V njej je spregovorila o dostojnem delu in delavskih pravicah. Za vaše glasove se je potegovala tudi izjava Janka Kovačiča, predsednika Planinskega društva Poljčane, ki je bil gost našega nedeljskega srečanja. V izjavi z veseljem ugotavlja, da je planinstvo med mladimi vedno bolj priljubljeno. Tretja izjava, za katero ste lahko glasovali, pa je bila izjava direktorja Muzeja novejše zgodovine Celje dr. Toneta Kregarja, ki izpostavil pomen fotografije kot pomembnega pričevalca zgodovine. Ob 80. letnici začetka II. svetovne vojne na Slovenskem je namreč v celjskem muzeju, še do konca maja, na ogled gostujoča razstava Fotoaparat in vojna.

Največ glasov ste namenili izjavi Toneta Kregarja:

Ta iskra tedna se poteguje še za naziv iskra meseca aprila.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, palični mešalnik, namenil Sergeji Perc iz Črešnjic. Čestitke!