junij 23, 2021

ISKRA TEDNA o zimzelenih skladbah

Dobili smo novo ISKRO TEDNA na Štajerskem valu. Med najbolj iskrivimi izjavami na našem radiu in na naši spletni strani jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Tokrat je šel naziv pevki Nuši Derenda.

Nuša Derenda je tokrat dobila največ vaših glasov.

Tudi tokrat ste lahko izbirali med tremi izjavami finalistkami. Glasbenica Nuša Derenda je spregovorila o zlatem obdobju slovenske popevke, nekdanji politik in prvi predsednik vlade v samostojni Sloveniji Lojze Peterle je podal sporočilo ob 30-letnici samostojne Slovenije, dramaturginja celjskega gledališča in selektorica festivala Dnevi komedije Alja Predan pa o občutkih med epidemijo, ko gledališčniki svojega ustvarjanja niso mogli predstavljati publiki.

Bitka za naziv je bila znova tesna, tokrat sta o zmagovalcu odločila dva glasova prednosti. Naziv iskre tedna je šel pevki, Brežičanki Nuši Derenda:

Ta iskra tedna se poteguje še za naziv iskra meseca junija.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, palični mešalnik, namenil Danici Stojnšek iz Rogaške Slatine. Čestitke!

V našem uredništvu pa že zbiramo izjave, ob katerih se najbolj iskri v tem tednu. V petek odpiramo glasovanje za iskro tega tedna.