september 29, 2021

ISKRA TEDNA: Ego nas uničuje

Dobili smo novo ISKRO TEDNA na Štajerskem valu. Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani, ob katerih se iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskri, jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Tokrat ste največ glasov namenili Urški Firer – soočenje s hudo boleznijo je zelo spremenilo njen pogled na svet.

Izjava Urške Firer je tokrat dobila največ vaših glasov.

Tudi v tem tednu so se za vaše glasove potegovale tri izjave, ki smo jih med številnimi izjavami izbrali v uredništvu Štajerskega vala. Zrečanka Urška Firer je spregovorila o pogledu na življenje po izkušnji boja z rakom, Slava Kovačič s Ponikve pri Šentjurju o tem, kako jo je do raziskovanja življenja in dela velikega geografa in kartografa Blaža Kocena pravzaprav pripeljalo čisto naključje, Celjan Žiga Medvešek, ljubiteljski gledališčnik in član Gledališča Zarja Celje, pa o tem, koliko družbene kritike prenesti na naše najmlajše.

Najbolj vas je tokrat s svojo izjavo prepričala Urška Firer:



Ta iskra tedna se bo potegovala še za naziv iskre meseca septembra. Celotnemu radijskemu srečanju z Urško Firer lahko sicer prisluhnete TUKAJ.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, baterijski vijačnik, namenil Marku Ramšaku iz Slovenske Bistrice. Čestitke!

V našem uredništvu že zbiramo najbolj iskrive izjave tega tedna, za iskro tedna boste lahko glasovali od petka.