oktober 20, 2021

ISKRA TEDNA: družinski zdravnik je edini, ki obravnava človeka kot celoto

Imamo novo ISKRO TEDNA na Štajerskem valu. Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani, ob katerih se iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskri, jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Tokrat ste največ glasov namenili izjavi o poklicu družinskega zdravnika.

Izjava družinske zdravnice je tokrat dobila največ vaših glasov.

Tudi v tem tednu so se za vaše glasove potegovale tri izjave, ki smo jih med številnimi izjavami izbrali v uredništvu Štajerskega vala. Zdravnica, specialistka družinske medicine, predstojnica zdravstvenih postaj Vojnik in Dobrna, ki delujeta pod okriljem Zdravstvenega doma Celje, prim. Jana Govc Eržen, je spregovorila o poklicu družinskega zdravnika, Predsednica občinske zveze Društva prijateljev mladine Šentjur Albina Karmuzel o tem, da bi moral vsak, ki dela, za to prejeti dostojno plačilo, predstojnik Oddelka za sociologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani doc. dr. Gorazda Kovačiča pa o tem, kaj je po njegovem vodilo do družbene krize, ki jo v času siceršnje koronakrize doživljamo v Sloveniji.

Največ vaših glasov je tokrat prejela Jana Govc Eržen:

Ta iskra tedna se poteguje še za naziv iskre meseca oktobra.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, električni grelnik vode, namenil Poloni Skaza iz Vojnika. Čestitke!

V našem uredništvu že zbiramo najbolj iskrive izjave tega tedna, za iskro tedna boste lahko glasovali od petka.