november 3, 2021

ISKRA TEDNA k zaščitnici živali

Imamo novo ISKRO TEDNA na Štajerskem valu. Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani, ob katerih se iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskri, jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Tokrat ste največ glasov poslali na Polzelo, k Nataliji Nedeljko, ki je ob krutem primeru zanemarjanja konja Maxija spregovorila o nedopustnosti mučenja živali.

Natalija Nedeljko je iskra tedna v zadnjem tednu oktobra. (Foto: FB Društvo za zaščito konj)

Tri izjave so se potegovale za vaše glasove. Pater, pisatelj in predavatelj dr. Karel Gržan je poudaril, da sta zadovoljstvo in sreča v življenju tudi stvar odločitve ter pozval, naj pozornost v prvi vrsti posvečamo lepim stvarem. Natalija Nedeljko, predsednica Društva za zaščito konj s Polzele, kjer so se na žalost zaman borili a življenje močno zanemarjenega in shiranega konja Maxija, ki so ga pripeljali iz Imenega, je izpostavila nedopustnost tako grdega ravnanja z živalmi. Direktor Javnega komunalnega podjetja Šentjur Matjaž Žmahar pa nas je ob 1. novembru pozval, naj se umrlih ne spominjajmo le s svečami, ki močno bremenijo okolje.

Največ vaših glasov je prejela izjava Natalije Nedeljko:

Ta iskra tedna se poteguje še za naziv iskre meseca oktobra. Že to popoldne jo razglasimo.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, garnituro orodja, namenil Igorju Nežmahu iz Celja. Čestitke!

V našem uredništvu že zbiramo najbolj iskrive izjave tega tedna, za iskro tedna boste lahko glasovali od petka.