november 17, 2021

ISKRA TEDNA: Svet ni kot v pravljici, otroci morajo dobiti trdo kožo

Imamo novo ISKRO TEDNA na Štajerskem valu. Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani, ob katerih se iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskri, jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Tokrat ste največ glasov namenili nasvetu staršem, naj otrok ne zavijajo preveč v vato.

Druga iskra tedna v novembru je izjava Šentjurčanke Aleksandre Gradišnik.

Med tremi izjavami ste lahko glasovali vse od petka. Mladi glasbenik iz Šoštanja, polfinalist šova Slovenija ima talent, Til Čeh je spregovoril o vplivu koronačasa na mlade. Predsednica Društva prijateljev mladine Šentjur Aleksandra Gradišnik je dejala, da otrok ni dobro preveč zavijati v vato, saj da se morajo naučiti tudi premagovanja manj prijetnih stvari v življenju. Anja Kovačič, novinarka in popotnica iz Celja, pa je v svoji izjavi izpostavlja, zakaj najraje in največkrat potuje kar sama.

Največ vaših glasov je ravno v tednu, ko se v šolah začenja obvezno samotestiranje na covid-19 za učence in dijake, prejela izjava Aleksandre Gradišnik:



Ta iskra tedna se poteguje še za naziv iskre meseca novembra.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, palični mešalnik, namenil Sandri Ribič iz Podčetrtka. Čestitke!

V našem uredništvu že zbiramo najbolj iskrive izjave tega tedna, za iskro tedna boste lahko glasovali od petka.