november 24, 2021

ISKRA TEDNA izjavi o malih junakih s sladkorno boleznijo

Imamo novo ISKRO TEDNA na Štajerskem valu. Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani, ob katerih se iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskri, jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Tokrat ste največ glasov namenili izjavi o otrocih, ki živijo s sladkorno boleznijo.

Izjava o sladkorčkih, otrocih s sladkorno boleznijo je postala iskra tedna.

Tri izjave so se potegovale za naziv iskre prejšnjega tedna na Štajerskem valu. Prvo je ob tednu slovenskih splošnih knjižnic izrekla direktorica Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica Patricija Breznikar. V luči epidemioloških razmer, ki krojijo tudi utrip v knjižnicah, je spregovorila o tem, česa si želijo. Glasovali ste lahko tudi za izjavo Nine Ermenc Pangerl, podpredsednice upravnega odbora družbe Celjski sejem in mamice 10-letnega Tineta, ki ima sladkorno bolezen. Ob naši minuli ponedeljkovi drugi jutranji kavi je spregovorila o življenju najmlajših bolnikov s to boleznijo. Trenutne situacije, povezane s koronavirusom, se je dotikala tudi naša tretja izjava finalistka. Izredne razmere v bolnišnicah je izpostavila direktorica Splošne bolnišnice Celje Margareta Guček Zakošek.

Največ vaših glasov je prejela izjava Nine Ermenc Pangerl:

Ta iskra tedna se poteguje še za naziv iskre meseca novembra.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, sušilnik las, namenil Valeriji Pogorevc iz Slovenske Bistrice. Čestitke!

V našem uredništvu že zbiramo najbolj iskrive izjave tega tedna, za iskro tedna boste lahko glasovali od petka.

OB DRUGI KAVI O SLADKORČKIH – NAJMLAJŠIH SLADKORNIH BOLNIKIH