december 8, 2021

ISKRA TEDNA Milanu Niniću v Božičkovo tovarno daril

Imamo novo ISKRO TEDNA na Štajerskem valu. Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani, ob katerih se iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskri, jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Tokrat je največ vaših glasov dobila izjava o dobrodelnosti Slovencev.

Prvo decembrsko iskro tedna je izrekel Milan Ninić.

Tri izjave so se potegovale za naziv iskre minulega tedna na Štajerskem valu. Prvo je izrekla novinarka časnika Večer, ki ji je Društvo novinarjev Slovenije namenilo nagrado čuvaj/watchdog za življenjsko delo Glorija Lorenci. Z njo smo se pogovarjali v oddaji Vpogled, v izjavi pa izpostavlja pomen novinarstva danes, v poplavi družbenih omrežij. Glasovali ste lahko tudi za izjavo Celjana Milana Ninića, predsednika Humanitarnega društva Enostavno pomagam in vodjo Božičkove tovarne daril. Na drugi jutranji kavi minuli ponedeljek nam je zaupal tudi to, kako dobrodelni smo Slovenci. Tretja izjava, ki se je potegovala za vaše glasove, pa je bila izjava študentke prevajalstva in plesalke s cerebralno paralizo Martine Smodiš, ki smo jo ob mednarodnem dnevu invalidov gostili v zadnjem nedeljskem srečanju. V izjavi je spregovorila o odnosu do svojega invalidskega vozička.

Največ vaših glasov je prejela izjava Milana Ninića:

Ta iskra tedna se poteguje še za naziv iskre meseca decembra.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, električni kalorifer, namenil Juliji Grm iz Poljčan. Čestitke!

V našem uredništvu že zbiramo najbolj iskrive izjave tega tedna, za iskro tedna boste lahko glasovali od petka.