junij 1, 2022

ISKRA TEDNA: Ženske še vedno težje prepričajo, četudi imajo dokazano prav

Dobili smo novo iskro tedna na Štajerskem valu. Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani, ob katerih se iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskri, jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Tokrat je naziv ravnateljici in zborovodkinji Andreji Ocvirk.

Andreja Ocvirk, ki je bila gostja našega nedeljskega srečanja, je tokrat dobila največ vaših glasov. (Foto: Štajerski val)

Prvo izjavo finalistko je izrekla Alenka Domjan, muzejska svetnica in dobitnica Valvasorjeve nagrade za življenjsko delo, ki jo podeljuje Slovensko muzejsko društvo. Domjanova, ki je nekoč vodila Likovni salon Celje, po njenih zaslugah je nastal tudi Center sodobnih umetnosti Celje, je za naš radio med drugim spregovorila o tem, zakaj si je vredno vzeti čas za obisk galerije. Druga finalistka je bila izjava ravnateljice Osnovne šole Blaža Kocena Ponikva in zborovodkinje več pevskih zborov Andreje Ocvirk o upoštevanju žensk. Za vaše glasove se je potegoval tudi režiser Samo M. Strelec, ki bo v novi sezoni Gledališča Celje režiral predstavo za otroke Robin Hood. V izjavi spregovori o tem, kaj želi s predstavo doseči.

Največ glasov ste poslušalci tokrat namenili izjavi Andreje Ocvirk:

Ta iskra tedna se bo med tedenskimi zmagovalkami potegovala tudi za naziv iskre meseca maja. Že to popoldne jo razglasimo.

Naša akcija tudi nagrajuje. Žreb je med vsemi, ki ste glasovali, nagrado pokrovitelja akcije, blagovne znamke Iskra, diagnostično tehtnico, tokrat namenil Silvi Pevec iz Šentjurja.