avgust 4, 2021

ISKRA TEDNA: Domovi starejših imajo dušo, niso le streha nad glavo

Dobili smo novo ISKRO TEDNA na Štajerskem valu. Med najbolj iskrivimi izjavami na našem radiu in na naši spletni strani jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Največ glasov ste tokrat namenili izjavi o domski oskrbi starejših danes, ki je drugačna kot je bila nekoč.

Iskro tega tedna, zadnjo julijsko, je izrekla Irena Vozlič Stjepčević.

Tudi zadnjo julijsko iskro tedna smo izbirali med tremi izjavami finalistkami. Prvo je izrekel trener srebrne olimpijke Tine Trstenjak v judo klubu Z`dežele Sankaku Marjan Fabjan. Obiskali smo ju po vrnitvi iz Tokia, Fabjan pa je v izjavi spregovoril o pritisku olimpijskih iger na športnike in trenerje. Druga izjava je bila o premagovanju ovir, kljub gibalni oviranosti in je bila prav tako nekoliko olimpijsko obarvana. Izrekla jo je paraolimpijka Lena Gabršček, ki je bila gostja naše druge jutranje kave minuli ponedeljek. Glasovali ste lahko tudi za direktorico Lambrechtovega doma Slovenske Konjice Ireno Vozlič Stjepčević in njeno izjavo o domski oskrbi za starejše danes.

Največ glasov ste tokrat namenili Ireni Vozlič Stjepčević:



Ta iskra tedna se poteguje še za naziv iskre meseca julija.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, kuhinjsko tehtnico namenil Ksenji Aškerc iz Šentjurja. Čestitke! To popoldne bomo razglasili še iskro meseca julija, v našem uredništvu pa že zbiramo tudi izjave, ob katerih se najbolj iskri v tem tednu. Finalistke vam predstavimo v petek.