julij 13, 2022

ISKRA TEDNA: Ideje v verze spravljam v gorci

Tokratno iskro tedna – najbolj iskrivo izjavo v minulem tednu na Štajerskem valu – je izrekel glasbenik Jernej Dirnbek – Dimek. Največ njeghovih ustvarjalnih idej se, kot pravi, rodi med košnjo.

Jernej Dirnbek - Dimek je človek prodornih misli, ki jih vpleta v številne pesmi skupine Mi2. (Foto: Štajerski val)

Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani iskro tedna vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru.

Tudi tokrat ste lahko svoj glas oddali eni izmed treh finalnih izjav. Predsedenik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Blaž Cvar je izpostavil pomanjkanje ugleda rokodelskih poklicev, Jernej Dirnbek – Dimek, član skupine Mi2 nam je razložil, kje in kako se rodi največ njegovih idej za pesniške verze, Umetnica Erna Ferjanič, ki je pred kratkim dobila laskavi naziv slat'nska legenda, pa je spregovorila o tem, zakaj nekatere svoje slike tudi z veseljem podari na različnih humanitarnih dogodkih.

Največ glasov ste poslušalci tokrat namenili izjavi Jerneja Dirnbeka – Dimeka:

Ta iskra tedna se bo med tedenskimi zmagovalkami potegovala še za naziv iskre meseca julija.

Naša akcija tudi nagrajuje. Žreb je med vsemi, ki ste glasovali, nagrado pokrovitelja akcije, blagovne znamke Iskra, ožemalnik citrusov, tokrat namenil Andreju Fonu iz Šmarja pri Jelšah. Čestitke!

Mi pa že nabiramo izjave tega tedna. V petek odpiramo novo glasovanje.