september 22, 2021

ISKRA TEDNA izjavi o obujanju pozabljenega nabiralništva

Dobili smo novo ISKRO TEDNA na Štajerskem valu. Med najbolj iskrivimi izjavami na našem radiu in na naši spletni strani jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Tokrat ste največ glasov namenili izjavi nabiralke in raziskovalke narave.

Karmen Gajšek pod imenom Kje so tiste rožice? raziskuje naravo in obuja pozabljeno znanje.

Tudi v tem tednu so se za vaše glasove potegovale tri izjave, ki smo jih med številnimi izjavami izbrali v uredništvu Štajerskega vala. Tokrat so bile finalistke same ženske. Prva je bila nabiralka in raziskovalka narave, sicer geografinja, Karmen Gajšek iz Lesičnega, ki je spregovorila o nabiralništvu. Druga izjava je bila o tem, kaj v življenju največ šteje. Izrekla jo je legendarna slovenska glasbenica, Celjanka Majda Petan. Glasovali ste lahko tudi za direktorico Medobčinske splošne knjižnice Žalec Jolando Železnik, ki je v svoji izjavi pokomentirala vzdušje in odnose v knjižnici v koronačasu.

Najbolj vas je tokrat s svojo izjavo prepričala Karmen Gajšek:

Ta iskra tedna se zdaj poteguje še za naziv iskre meseca septembra.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, električni kalorifer, namenil Sonji Mastnak iz Štor. Čestitke!

V našem uredništvu že zbiramo najbolj iskrive izjave tega tedna, za iskro tedna boste lahko glasovali od petka.