september 8, 2021

ISKRA TEDNA je izjava dijaka celjske gimnazije

Dobili smo novo ISKRO TEDNA na Štajerskem valu. Med najbolj iskrivimi izjavami na našem radiu in na naši spletni strani jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru.

Vsi, najbolj pa učenci, dijaki in maturanti, si želimo, da bi celo šolsko leto preživeli v šolskih klopeh. (Foto: osebni arhiv, ŠV)

Izbrali smo tri izjave, ki ste jih v tem minulem slišali v etru Štajerskega vala in so se potegovale za vaše glasove. Prvo izjavo je izrekel gost našega prejšnjega vip petka plesalec Arnej Ivkovič. Mladi Mariborčan je razložil, zakaj je lepo biti plesalec. Pred začetkom novega šolskega leta je svoja pričakovanja in želje z nami delil dijak I. gimnazije v Celju Ambrož Leban. Njegova izjava je bila druga finalistka. Glasovali ste lahko tudi za specialistko infektologije in vodja svetovalne skupine za covid-19 pri Ministrstvu za zdravje Matejo Logar. V prejšnji rubriki Vpogled, ki jo na našem radiu slišite vsako sredo po 18. uri, smo se z njo pogovarjali o koronavirusu, cepljenju, ukrepih... V izjavi, ki se je potegovala za iskro tedna, pa je spregovorila o bojazni nekaterih, da ob testiranju na covid-19 v nosno sluznico vstavijo čip.

Najbolj vas je tokrat s svojo izjavo prepričal Ambrož Leban:

Ta iskra tedna se zdaj poteguje še za naziv iskre meseca septembra.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, sušilnik las, namenil Maji Petauer iz Pristave pri Mestinju. Čestitke!

V našem uredništvu že zbiramo najbolj iskrive izjave tega tedna, za iskro tedna boste lahko glasovali od petka.