januar 19, 2022

ISKRA TEDNA o izvirnih voščilih

Dobili smo novo iskro tedna na Štajerskem valu. Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani, ob katerih se iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskri, jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. V luči nedavnih praznikov, vas je najbolj prepričala izjava o izvirnosti voščil.

Druga iskra tedna v letošnjem letu je postala izjava poznavalke bontona Simone Lečnik Očko. (Foto: ŠV, osebni arhiv)

Za tri finalne izjave ste lahko znova glasovali. Prvo je izrekla gostja našega zadnjega nedeljskega srečanja Darja Korez Korenčan. Novinarka in televizijska voditeljica večkrat nagrajenih oddaj o umetnosti in kulturi, ki je prebolela covid-19, je v izjavi spregovorila o apatičnem odnosu ljudi do koronavirusa. Glasovali ste lahko tudi za izjavo Simone Lečnik Očko, ustanoviteljico in vodjo Akademije vrednot Lumia, v sklopu katere poučuje bonton. Z njo smo ob novem letu pogovarjali o izvirnosti voščil. Tretjo izjavo, za katero ste lahko glasovali pa je izrekla doc. dr. Cvetka Ribarič Lasnik, direktorica Inštituta za okolje in prostor v Celju. V njej je opozarila na ignoriranje problematike onesnaženosti Celjske kotline.

Največ vaših glasov je tokrat prejela izjava Simone Lečnik Očko:


 
Ta iskra tedna se poteguje tudi za naziv iskra meseca januarja. V našem uredništvu pa že zbiramo najbolj iskrive izjave tega tedna, zanje boste lahko glasovali od petka popoldne.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, ožemalnik citrusov, namenil Toniki Mikša iz Rogaške Slatine. Čestitke!