januar 6, 2021

Iskra tedna na smučišče Trije kralji

Dobili smo novo ISKRO TEDNA. Med najbolj iskrivimi izjavami na našem radiu in na naši spletni strani jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Tokrat ste največ glasov namenili izjavi direktorja smučišča RTC Jakec Trije kralji Aleša Juharta.

Za en glas je tokrat ostali finalistki premagal Aleš Juhart.

DECEMBER 2020 - iskra meseca decembra je izjava ALEŠA JUHARTA

Prva izmed finalistk za iskro tedna je bila izjava selfness ambasadorke v Termah Olimia in zvočne terapevtke Mateje Bobek o zdravilni moči zvoka in glasbe, potem ko je bila več dni v komi zaradi poškodbe. Za vaše glasove se je potegovala tudi izjava direktorja smučišča RTC Jakec Trije kralji Aleša Juharta, ki je spregovoril o posledicah koronakrize na smučarsko sezono. Tretja finalistka pa je bila izjava Melani Peer, prostovoljke iz Rogatca, ki je priskočila na pomoč po potresu na Hrvaškem. V njej je strnila vtise po vrnitvi s prizadetih območij. 

Glasovanje je bilo zelo tesno in na koncu je odločil en sam glas. Zmagovalno iskro je izrekel Aleš Juhart:

Iskra tedna se poteguje tudi za izjavo meseca in, če bo zmagala, še za izjavo leta.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, parni likalnik, namenil Suzani Špiljak iz Rogatca.

MINULE ISKRE TEDNA:

Iskra 52. tedna je bila izjava Petra Lapornika

Tudi tokrat ste izbirali med tremi izjavami. V finalu so bile izjave: Božička o obdarovanju politikov, Rebeke Dremelj o tem, česa jo je naučila koronakriza, ter direktorja šentjurskega podjetja Kemoplast Petra Lapornika o veliki škodi, ki jo strogi omejevalni ukrepi povzročajo v gospodarstvu.

Tokrat vas je najbolj prepričala izjava Petra Lapornika:

Iskra tedna se poteguje tudi za izjavo meseca in, če bo zmagala, še za izjavo leta.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, diagnostično tehtnico Iskra, namenil Neji Lenart iz Celja.


Iskra 51. tedna je bila izjava Melite Bevc

Tudi tokrat ste izbirali med tremi finalnimi izjavami. Direktorica Mrežnega podjetniškega inkubatorja Vrelec Rogaška Slatina Branka Aralica je spregovorila o težkem položaju, v katerem so se zaradi epidemije novega koronavirusa znašli gospodarstveniki in predvsem manjši podjetniki, direktorica Zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah Melita Bevc, sicer tudi avtorica pesmi in zgodb Spančice, o pravem pomenu in pristnosti prazničnega časa ter župnik iz Vitanja Urban Lesjak o mašah preko spleta ter o prilagajanju cerkve aktualnim razmeram.

Tokrat vas je najbolj prepričala izjava Melite Bevc:

Iskra tedna se poteguje tudi za izjavo meseca in, če bo zmagala, še za izjavo leta.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, ročni mešalnik s posodo Iskra, namenil Moniki Gaber iz Šentjurja.

Iskra 50. tedna je bila izjava Dubravke Berc Prah

Prva finalistka za iskro tedna je bila izjava ravnateljice Šolskega centra Rogaška Slatina mag. Dubravke Berc Prah. Z njo smo se pogovarjali o prazničnih voščilnicah, na njihovi šoli namreč dijaki, v sklopu praktičnega pouka, izdelujejo takšne s steklom. V izjavi pa je izpostavila dodano vrednost ročno izdelanih voščilnic. Za naziv iskre tedna se je potegovala tudi izjava generalnega direktorja UKC Maribor dr. Vojka Flisa, ki je spregovoril o nujnosti sodelovanja in medgeneracijske solidarnosti v boju proti koronavirusu. Tretja finalistka je bila izjava poveljnika štaba Civilne zaščite občine Laško Matjaža Pikla, o doživljanju zgodb ljudi na terenu v koronačasu.

Tokrat vas je najbolj prepričala izjava Dubravke Berc Prah

Iskra tedna se poteguje tudi za izjavo meseca in, če bo zmagala, še za izjavo leta. 

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, kotni brusilnik Iskra, namenil Bojanu Bukovcu iz Laškega.

Iskra 49. tedna je bila izjava Katarine Fijavž

Tudi tokrat smo imeli tri finalistke za iskro tedno. Prvo je izrekel gost našega nedeljskega radijskega Srečanja, antropolog Dan Podjed, o velikem vplivu družbenih medijev, pa tudi posameznikov, ki so aktivni na družbenih omrežjih. Druga je bila izjava predsednika Območne obrtno-podjetniške zbornice Šmarje pri Jelšah Aleša Seidla, o gospodarskih panogah, ki jih je koronakriza najbolj prizadela, ter tem, da to niso le podjetja, pač pa celotne družine. Tretja finalistka za prvo decembrsko iskro tedna pa je bila izjava Katarine Fijavž iz Gostišča Smogavc z Gorenja nad Zrečami, o tem, da so bližajoči se prazniki odlična priložnost, da kupujemo domače in tako podpremo lokalne proizvajalce in ponudnike.

Največ glasov je dobila izjava Katarine Fijavž in tako postala iskra tedna:

Iskra tedna se poteguje tudi za iskro meseca in, če bo zmagala, še za iskro leta.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja Iskre, sekljalnik Iskra, namenil Štefici Ribič iz Zreč.


NOVEMBER 2020 - iskra meseca novembra je izjava JERNEJE MASTNAK.

Iskra 48. tedna je bila izjava Gašperja Andrineka.

Prva finalistka za iskro tedna, je bila izjava Gašperja Andrineka s Ponikve pri Šentjurju, novinarja Vala 202 in podpredsednika Društva novinarjev Slovenije. Spregovoril je o pomenu preverjanja informacij ob poplavi družabnih omrežij. Za vaše glasove se je potegoval tudi pesnik in član zasedbe MI2 Jernej Dirnbek – Dimek, ki je razmišljal o kolinah v času koronavirusa. Tretja finalistka za iskro tedna je bila Marinka Vovk, ustanoviteljica in direktorica centrov ponovne uporabe, ki so med drugim tudi v Vojniku, Slovenskih Konjicah in Rogaški Slatini. V svoji izjavi je izpostavila, da je pri nakupovanju pomembnejša kakovost od količine.

Največ glasov je dobila izjava Gašperja Andrineka in tako postala iskra tedna: 



Iskra tedna se poteguje tudi za izjavo meseca in, če bo zmagala, še za izjavo leta. 

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, sušilnik las Iskra, namenil Katji Cvetko iz Makol.

Iskra 47. tedna je bila izjava dijaka Dejana Gavrića.

Tokrat so bili v finalu moški glasovi. Dijak Srednje šole Slovenska Bistrica Dejan Gavrić je razmišljal o dojemanju svobode pred koronakrizo in danes, ravnatelj Glasbene šole Celje Simon Mlakar je spregovoril o vplivu epidemije na glasbenike ter na odnos občinstva do koncertov, pobudnik in ustanovitelj Zavoda Varna pot Robert Štaba pa je opozoril na veliko problematiko vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog na slovenskih cestah.

Največ vaših glasov je dobil Dejan Gavrić, tale njegova izjava je postala iskra minulega tedna:

Iskra tedna se poteguje še za naziv iskre meseca novembra, zatem morda tudi za iskro leta.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, blagovne znamke Iskra, podjetja Ahac, namenil Maji Strehar iz Slovenske Bistrice. Čestitke, vaša je kuhinjska tehtnica Iskra.

Iskra 46. tedna je bila izjava prostovoljke Jerneje Mastnak.

Prva finalistka za iskro tedna je bila izjava medicinske sestre iz Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah Maje Glinšek, ki je spregovorila o svoji izkušnji, ko je pomagala skrbeti za covid bolnike v Splošni bolnišnici Celje. Druga finalistka je bila izjava o pomenu prijaznosti tudi v času koronakrize, izrekla jo je prostovoljka Humanitarnega društva Enostavno pomagam in spremljevalka gibalno oviranega učenca na Osnovni šoli Frana Roša Celje Jerneja Mastnak. Za naziv iskre tedna se je tokrat potegoval tudi podjetnik, lastnik in direktor Papirnice Petka Tilen Petkovski, ki je v svoji izjavi izpostavil težave podjetij, ki ne dosegajo kriterijev za dodelitev korona pomoči. Največ glasov je dobila izjava Jerneje Mastnak in tako postala iskra tedna: 



Iskra tedna se poteguje še za naziv iskre meseca novembra, morda tudi za iskro leta.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja,  električni kalorifer Iskra, namenil Juliji Grm iz Poljčan.

Iskra 45. tedna je bila izjava vodje Podružnične osnovne šole Prevorje Marije Frece Perc

Za iskro minulega tedna so se tokrat potegovale izjava vodje Podružnične osnovne šole Prevorje Marije Frece Perc, ki je v tednu, ko je postalo jasno, da se šolanje nadaljuje na daljavo, spregovorila o tem, zakaj so otroci za zvezki raje v šoli kot doma ter katere so prednosti pouka v šoli. Druga finalistka je bila izjava o skupnem boju proti koronavirusu, ki jo je ob vedno bolj polnih bolnišnicah izrekel v. d. direktorja Splošne bolnišnice Celje in predstojnik kardiološkega oddelka dr. Dragan Kovačić. Za naziv iskre tedna se je potegovala tudi izjava častnega občana Rogaške Slatine  dr. Jožeta Lipnika, ki v svoji najnovejši knjigi, o slatinskem naselju Brestovec, piše tudi o tem, kako so ljudje včasih znali stopiti skupaj, po čemer bi se lahko zgledovali tudi danes. Poslušalci ste največ glasov namenili Mariji Frece Perc, ki je v svoji izjavi povedala takole:



Iskra tedna se poteguje še za naziv iskre meseca novembra, morda tudi za iskro leta.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, palični mešalnik Iskra, namenil Andreji Čokl iz Rogaške Slatine.


OKTOBER 2020 - Iskra meseca oktobra je izjava Alenke Virant


Iskra 44. tedna je bila izjava direktorice Doma starejših Šentjur Vesne Vodišek Razboršek

Iskro minulega tedna ste tudi tokrat izbrali med tremi finalistkami. Direktor Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije
Danijel Lamperger je spregovoril o velikih težavah podjetij, ki so morala zaradi vnovične epidemije že drugič letos zapreti svoja vrata. Gostja našega nedeljskega radijskega srečanja, zdravnica, strokovnjakinja paliativne medicine, Urška Lunder je razmišljala o dojemanju samega sebe in vlog v svojem življenju, s katerimi se običajno (pre)močno identificiramo. Direktorica Doma starejših Šentjur Vesna Vodišek Razboršek pa se je v izbor uvrstila z izjavo o velikih kadrovskih težav v domovih starejših ter pomenom velike prizadevnosti zaposlenih v skrbi za stanovalce. Njena izjava je tudi dobila največ vaših glasov in postala ISKRA TEDNA. Takole je povedala: 


Po razglasitvi iskre tedna je Silvester z Vesno Vodišek Razboršek še podrobneje spregovoril o utripu v šentjurskem domu starejših. Tudi to ga je zanimalo, kako se spodbujajo ter kaj bodo storili najprej, ko se bo virus poslovil ... 

 

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, ročni mešalnik Iskra, namenil Marjanu Rogaču iz Celja.


Iskra 43. tedna je bila izjava ravnateljice Vrtca Šmarje pri Jelšah Jelke Kitak

Iskro minulega tedna ste izbrali med tremi finalistkami. Tokrat so se vse dotikale iste teme – koronavirusa. Ravnateljica Vrtca Šmarje pri Jelšah Jelke Kitak je spregovorila o težavah, ki jih prinaša zapiranje vrtcev. Težave igralcev ob zapiranju gledališč je izpostavila upravnica Slovenskega ljudskega gledališča Celje Tina Kosi, zdravnica in direktorica Zdravstvenega doma Šentjur Melita Tasić Ilić pa je spregovorila o pomenu spoštovanja ukrepov za zamejitev širjenja okužb. Največ vaših glasov je dobila izjava Jelke Kitak in tako postala iskra tedna:

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, električni grelnik vode Iskra, namenil Renati Gojkovič iz Celja.

Iskra 42. tedna je bila izjava zdravnika in strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje Franca Vindišarja

Iskro minulega tedna ste izbrali med tremi finalistkami. Prva je bila izjava o pomenu ohranitve in obnove dvorca Jelšingrad v Šmarju pri Jelšah, ki jo je izrekla konzervatorka in avtorica razstave o Jelšingradu Lucija Čakš Orač. Med finalistkami je bila tudi izjava strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje Franca Vindišarja, v kateri odgovorja zanikovalcem koronavirusa. Z izjavo o novih ukrepih, ki jih je za frizerske in kozmetične salone prinesel covid-19, pa se je za vaše glasove potegovala tudi Maka Virant, predsednica sekcije frizerjev in kozmetikov pri Območni obrtno - podjetniški zbornici Šmarje pri Jelšah. Največ glasov ste namenili izjavi Franca Vindišarja:

Iskra tedna se poteguje še za naziv iskre meseca oktobra, morda tudi za iskro leta.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, 39-delno garnituro orodja Iskra ERO namenil Aleksandri Kovačič iz Dobja. 

Iskra 41. tedna je bila izjava ravnateljice Osnovne šole Rogatec Alenke Virant

Iskro minulega tedna ste izbrali med tremi finalistkami. Vodja TIC-a Slovenske Konjice Tjaša Kangler je spregovorila o pomenu pisave in lepopisja. Ravnateljica Osnovne šole Rogatec Alenka Virant je opisala problematiko kadrovskih težav, s katerimi so se na šoli soočili ob odrejenih karantenah za več učiteljev. Specialistka za vinarstvo in svetovalka na Kmetijsko gozdarskem zavodu Maribor ter vinogradnica iz Šmarja pri Jelšah Tadeja Vodovnik Plevnik pa je spregovorila o vinogradništvu med koronakrizo. Največ glasov ste namenili izjavi Alenke Virant:

Iskra tedna se poteguje še za naziv iskre meseca oktobra.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, električni kalorifer Iskra, namenil Jan Gregorc iz Slovenskih Konjic.


SEPTEMBER 2020 - Iskra meseca je postala izjava Bojana Lugariča. 


Iskra 40. tedna je bila izjava direktorice JZ Socio Celje Suzi Kvas

Tudi ta teden ste iskro tedna izbrali med tremi finalistkami. Prva je bila izjava predsednika Društva študentov invalidov Slovenije Amirja Alibabića, ki je pozval k sledenju svojim sanjam in ciljem. Direktorica celjskega Javnega zavoda Socio Suzi Kvas je spregovorila o pomenu medgeneracijskega sožitja in sodelovanja, direktor Turizma Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje Boštjan Misja pa o receptu za uspeh v turizmu. Največ glasov ste namenili izjavi Suzi Kvas:

Iskra tedna se poteguje še za naziv iskre meseca septembra, ki jo bomo razglasili danes popoldne.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, ročni mešalnik Iskra, namenil Štefaniji Skok iz Štor.

Iskra 39. tedna je bila izjava ravnateljice Marijane Kolenko

Tudi ta teden ste iskro tedna izbrali med tremi finalistkami. Prva je bila izjava ravnateljice celjske Osnovne šole Lava Marijane Kolenko, o slabostih šolanja na daljavo. Druga izjava je bila o potovanjih v prihodnosti, ki jo je izrekla gostja našega radijskega srečanja ob svetovnem dnevu turizma, direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak, ki že 25 let živi in dela v Ljubljani, sicer pa prihaja iz Rogaške Slatine. Za vaše glasove in naziv iskra tedna se je potegovala tudi izjava ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška iz Olimja, ki je ob gostovanju v našem jutranjem programu med drugim komentiral vrhunski uspeh kolesarjev Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča na dirki po Franciji. Največ glasov ste namenili izjavi Marijane Kolenko, v kateri je izpostavila negativne posledice šolanja na daljavo:

Iskra tedna se bo zdaj potegovala še za naziv iskre meseca septembra.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, električni kalorifer Iskra, namenil Ireni Magerl iz Celja.

Iskra 38. tedna je bila izjava Boruta Ježovnika

Za naziv iskra tedna se tokrat potegovale izjave lastnika domačije Jelenov greben Boruta Ježovnika, podjetnice in spletne vplivnice Hajdi Korošec Jazbinšek in profesorja športne vzgoje iz Osnovne šole Vitanje Roberta Pritržnika. Največ glasov ste namenili izjavi Boruta Ježovnika, ki je spregovoril o turističnih bonih in njihovem vplivu na turizem:

Iskra tedna se bo zdaj potegovala še za naziv iskre meseca septembra.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, baterijski sesalnik Iskra, namenil Francu Kračunu iz Lesičnega.

Iskra 37. tedna je bila izjava Bojana Lugariča

Za naziv iskra tedna so se tokrat potegovale izjave vodje ansambla Slovenski zvoki Bojana Lugariča o vplivu koronakrize na prihodnost ansamblov, direktorice celjske območne službe Zavoda za zaposlovanje Alenke Rumbak o o brezposelnosti in aktivnem iskanju zaposlitve ter organizatorke kulturnih prireditev v Knjižnici Šmarje pri Jelšah Jane Turk Šulc o pomenu vseživljenjskega učenja. Poslušalci ste prepričljivo odločili, da je iskro tedna izrekel Bojan Lugarič:

Iskra tedna se bo zdaj potegovala še za naziv iskre meseca septembra in zatem morda za naziv iskre leta.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, ročni sesalnik Iskra, namenil Manici Krašovec iz Šentjurja.

V našem uredništvu že zbiramo najbolj iskrive izjave tega tedna, med tremi finalistkami boste lahko zmagovalno izbirali od petka popoldne.

Iskra 36. tedna je bila izjava Andreje Križan Lipnik

Za naziv iskra tedna so se tokrat potegovale izjave župana občine Žalec Janka Kosa o spopadanju s koronakrizo, psihologinje iz Vrtca Rogaška Slatina, ki v domači Loki pri Žusmu kmetuje na rodovnem posestvu, Andreje Križan Lipnik o odnosu do zemlje ter glasbenika in idola mlade generacije Challeta Salleta, ki je mladim podal dobrodošel nasvet. Poslušalci ste prepričljivo odločili, da je iskro tedna izrekla Andreja Križan Lipnik:

Iskra tedna se bo zdaj potegovala še za naziv iskre meseca septembra in zatem morda za naziv iskre leta.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, ožemalnik citrusov Iskra, namenil Darja Hohnjec iz Bistrice ob Sotli.

V našem uredništvu že zbiramo najbolj iskrive izjave tega tedna, med tremi finalistkami boste lahko zmagovalno izbirali od petka popoldne.


AVGUST 2020 -
Iskra meseca je postala izjava Gregorja Deleje


Iskra 35. tedna je bila izjava Aleša Novaka

Za naziv iskra tedna so se potegovale izjave podjetnika in upokojenca Franca Jagra, o delu v pokoju, vodja programa v Celjskem mladinskem centru Katje Kolenc ter stand up komika, Šmarčana Aleša Novaka, o prepoznavnosti Šmarja pri Jelšah zaradi koronavirusa. Poslušalci ste odločili, da je iskro tedna izrekel Aleš Novak:

Iskra tedna se bo zdaj potegovala še za naziv iskre meseca in zatem morda za naziv iskre leta.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, mešalnik za smoothie Iskra, namenil Jožici Hlupič iz Podčetrtka.

V našem uredništvu že zbiramo najbolj iskrive izjave tega tedna, med tremi finalistkami boste lahko zmagovalno izbirali od petka popoldne.

Iskra 34. tedna je bila izjava Gregorja Deleje

Za naziv iskra tedna so se potegovale izjave Franja Debelaka, župana občine Bistrica ob Sotli, kjer se borijo za ohranitev edinega bankomata v občini, ravnatelja Gimnazije Celje-Center Gregorja Deleje o pomenu in prednostih šolanja v učilnicah ter Borisa Kidriča, zdravstvenega delavca in glasbenika iz Rogatca, ki se je okužil z novim koronavirusom, zdravniki so se borili za njegovo življenje. Poslušalci ste odločili, da je iskro tedna izrekel Gregor Deleja:

Iskra tedna se bo zdaj potegovala še za naziv iskre meseca in zatem morda za naziv iskre leta.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, električno ponev Iskra, namenil Ines Orač iz Šmarja pri Jelšah.

V našem uredništvu že zbiramo najbolj iskrive izjave tega tedna, med tremi finalistkami boste lahko zmagovalno izbirali od petka popoldne.

Iskra 33. tedna je bila izjava Aljaža Primožiča

Za naziv iskra tedna so se potegovale izjave mladega pesnika Aljaža Primožiča iz Prebolda o poeziji, predsednika Plavalnega društva Slovenske Konjice in člana mednarodne zveze društev gibalno oviranih potapljačev IAHD Adriatic Branka Ravnaka o življenju po poškodbah, ki priklenejo na voziček, in glasbenika, člana ModrijanovBlaža Švaba o pomenu glasbe. Poslušalci ste odločili, da je iskro tedna izrekel Aljaž Primožič, bodoči študent, sicer tudi letošnji prejemnik nagrade mala Veronika, ki jo podeljuje celjska Fit media za najboljšo srednješolsko pesem:

Iskra tedna se bo zdaj potegovala še za naziv iskre meseca in zatem morda za naziv iskre leta.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, namizni mešalnik Iskra, namenil Blažu Pavliču iz Šentjurja.

V našem uredništvu že zbiramo najbolj iskrive izjave tega tedna, med tremi finalistkami boste lahko zmagovalno izbirali od petka popoldne.

Iskra 32. tedna je bila izjava Boštjana Štrajharja

Za naziv iskra tedna so se potegovale izjave direktorja turističnega podjetja Amon Olimje Aleša Amona o turizmu in koronižupana občine Rogatec Martina Mikoliča o pomenu lokalnih medijev in direktorja Javnega zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec Boštjana Štrajharja o pomenu socialnih stikov in pristne človeške bližine. Glasovanje je bilo tesno, a poslušalci ste odločili, da je iskro tedna izrekel Boštjan Štrajhar:

 

Iskra tedna se bo zdaj potegovala še za naziv iskre meseca in zatem morda za naziv iskre leta.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, namizni mešalnik Iskra, namenil Katji Čuvan iz Žalca.

Iskra 31. tedna je bila izjava Tanje Žagar

Za iskro tedna so se potegovale izjave Ane Savšek iz Slovenske turistične organizacije o turizmu, Matjaža Črešnovarja iz žalskega Rdečega križa o stiskah med koronakrizo in glasbenice Tanje Žagar o tabloidih in smehu na svoj račun. Z glasovanjem ste odločili, da iskra tedna postane izjava Tanje Žagar:

Izjava Tanje Žagar je tako postala naša prva iskra tedna. Davor je po razglasitvi zmagovalke pevko tudi poklical:

Sicer pa iskra tedna prinaša tudi lepe nagrade pokrovitelja akcije, BZ Iskra. Vsi, ki ste svoj glas oddali v etru Štajerskega vala, ste dobili dnevno nagrado, skupaj z vsemi, ki so svoj glas oddali na naši spletni strani, pa ste šli tudi v žreb za tedensko nagrado, električno ponev Iskra. Dobila jo je Valerija Senica iz Kozjega.

https://www.stajerskival.si/assets/banners/0518061001603840235.jpg