oktober 6, 2021

ISKRA TEDNA: Žrtev nasilja mora zaščito dobiti takoj

Razglasili smo novo ISKRO TEDNA na Štajerskem valu. Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani, ob katerih se iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskri, jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Tokrat ste največ glasov namenili Suzi Kvas, ki opozarja na nujnost hitrejšega reševanja problematike družinskega nasilja.

Naziv zadnje iskre tedna v septembru je šel v roke Suzi Kvas.

Znova so se za vaše glasove potegovale tri izjave, ki smo jih med številnimi izjavami izbrali v uredništvu Štajerskega vala. Prvo je izrekla gostja naše druge jutranje kave minuli ponedeljek, turistična vodnica, Konjičanka Nina Buh, ki jo lahko na spletu in Facebooku spremljate tudi pod imenom SlovenNina. Spregovorila je o bistvu potovanj. Za vaše glasove se je potegovala tudi patronažna sestra v Zdravstvenem domu Laško in predsednica Strokovnega društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Celje Tomica Kordiš. V izjavi je opozorila na nerazumevanje in neupoštevanje osnovnih ukrepov v boju proti koroni. Tretja finalistka je bila izjava Suzi Kvas. Direktorica Zavoda Socio, pod okriljem katerega delujejo zavetišče za brezdomce, večgeneracijski center in materinski dom, je izpostavila pomen učinkovitejšega reševanja družinskega nasilja.

Najbolj vas je tokrat s svojo izjavo prepričala Suzi Kvas:

Ta iskra tedna se poteguje še za naziv iskre meseca septembra, ki jo bomo razglasili to popoldne.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, palični mešalnik s sekljalnikom, namenil Marjanu Jurjecu iz Šentjurja. Čestitke!

V našem uredništvu že zbiramo najbolj iskrive izjave tega tedna, za iskro tedna boste lahko glasovali od petka.