avgust 10, 2022

ISKRA TEDNA: Za zaščito narave moramo vsi ukrepati zdaj

Dobili smo novo iskro tedna na Štajerskem valu. Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani, jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Tokrat vas je najbolj prepričala izjava o vplivu vremenskih razmer na ekosistem.

Naziv iskre tedna gre tokrat v roke Gregorju Križniku, predsedniku Ribiške družine Ljubno ob Savinji. (Foto: osebni arhiv, ŠV)

Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani iskro tedna vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru.

Tudi tokrat ste iskro tedna izbirali izmed treh izjav finalist. Prvo je izrekel Gregor Križnik, predsednik Ribiške družine Ljubno ob Savinji, v njej je spregovoril o vplivu vremenskih razmer na ekostistem. Druga finalistka je bila izjava direktorja Turizma Podčetrtek Boštjana Misje, s katerim smo se pogovorjali pred Klopotčevo soboto, ki je bila minuli vikend na Virštanju. V izjavi je izpostavil, zakaj je pomembno, da se tradicija prepleta s turizmom in turistično ponudbo. Za vaše glasove se je potegoval tudi predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Roman Žveglič. V finalni izjavi je pokomentiral posledice, ki jih bo suša imela v kmetijstvu.

Največ glasov ste poslušalci tokrat namenili izjavi Gregorja Križnika:


Ta iskra tedna se med tedenskimi zmagovalkami poteguje še za naziv iskre meseca avgusta.

Naša akcija tudi nagrajuje. Žreb je med vsemi, ki ste glasovali, nagrado pokrovitelja akcije, blagovne znamke Iskra, mešalnik za smoothie, tokrat namenil Marku Požinu iz Žalca. Čestitke!

Mi pa že nabiramo izjave tega tedna. V petek odpiramo novo glasovanje.