november 9, 2022

ISKRA TEDNA: Mame smo take, da brez vprašanj naredimo, kar je treba

Poslušalci ste z glasovanjem odločili, da gre tokratni naziv ISKRA TEDNA na Štajerskem valu izjavi Emilije Kladnik Sorčan, mame osnovnošolca Amadeja s cerebralno paralizo, ki je spregovorila o vlogi mame s posebnimi izzivi.

Izjava Emilije Kladnik Sorčan je postala prva iskra tedna v novembru. (Foto: ŠV in osebni arhiv)

V finalu so bile tri iskrive izjave. Prva, ki se je potegovala za vaše glasove, je bila izjava biologa Simona Cirkulana, vodje Tropske hiše v Celju. Z njim smo se pogovarjali ob začetku njihovega novega izobraževalnega projekta Čisto pravi zmaji, ki je posvečen luskarjem, predvsem kačam in kuščarjem. V finalni izjavi je spregovoril o tem, kako lahko z znanjem razbijemo strahove in stereotipe o živalih. Drugo izjavo finalistko je izrekla Emilija Kladnik Sorčan, mama osnovnošolca Amadeja s cerebralno paralizo. Spomimo, v začetku letošnjega leta je Občinska zveza prijateljev mladine Šentjur začela večjo dobrodelno akcijo, katere namen je bil družini zagotoviti dvigalo za dečkovo lažje gibanje v hiši. Emilija, ki smo jo poklicali, nam je zaupala, da dvigalo že služi svojemu namenu. V izjavi, ki se je potegovala za naziv iskre tedna pa je spregovorila o vlogi mame s posebnimi izzivi. Tretjo izjavo pa je izrekel finančni strokovnjak, upravljalec osebnega premoženja in ustanovitelj podjetja Vezovišek & Partnerji, Mitja Vezovišek. Z njim smo se pogovarjali v naši zadnji rubriki Vpogled, ob minulem svetovnem dnevu varčevanja. Njegova izjava o varčevalnih navadah Slovencev je bila tretja finalistka za iskro tedna.

Največ glasov ste namenili Emiliji Kladnik Sorčan:

Ta izjava se poteguje še za iskro meseca novembra.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste oddali svoj glas, je žreb nagrado, grelnik vode Iskra, namenil Dragici Dimec iz Celja. Čestitke!