julij 20, 2022

ISKRA TEDNA: Iskrilo se je ob smelih načrtih zlate maturantke

Tokratno iskro tedna – najbolj iskrivo izjavo v minulem tednu na Štajerskem valu – je izrekla zlata maturantka z Gimnazije Celje-Center Ava Boštjančič o svojih načrtih za naprej.

Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani iskro tedna vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru.

Tudi tokrat ste iskro tedna izbrali izmed treh finalnih izjav. Prvo je izrekla zlata maturantka z Gimnazije Celje-Center Ava Boštjančič. Z uspešno mlado Vojničanko smo se pogovarjali v začetku minulega tedna, ko so bili znani rezultati splošne mature. V izjavi je spregovorila o svojih nadaljnjih izobraževalnih načrtih. Glasovali ste lahko tudi za predsednika Gasilske zveze Celje Saša Farčnika, ki je ob začetku Gasilske olimpijade 2022 v Celju, za naš radio med drugim v izjavi spregovoril o tem, kakšen odnos imamo Slovenci do gasilstva. Kot je znano, je Vlada odločila, da se minuli teden začne odstranjevanje žice in panelne ograje na meji s Hrvaško. Odločitev je v finalni izjavi, za katero ste lahko glasovali, pokomentiral župan občine Podčetrtek Peter Misja.

Največ glasov ste poslušalci tokrat namenili izjavi Ave Boštjančič:

Ta iskra tedna se bo med tedenskimi zmagovalkami potegovala še za naziv iskre meseca julija.

Naša akcija tudi nagrajuje. Žreb je med vsemi, ki ste glasovali, nagrado pokrovitelja akcije, blagovne znamke Iskra, mini kontaktni žar, tokrat namenil Jožici Tamše iz Celja. Čestitke!

Mi pa že nabiramo izjave tega tedna. V petek odpiramo novo glasovanje.