julij 27, 2022

ISKRA TEDNA o požaru na Krasu, ki je združil slovenske gasilce

Dobili smo novo iskro tedna na Štajerskem valu. Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani, jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Tokrat vas je najbolj prepričala izjava gasilca iz PGD Donačka Gora Izidorja Kitaka. 

Iskra tedna je postala izjava prostovoljnega gasilca Izidorja Kitaka iz PGD Donačka Gora. (Foto: ŠV in osebni arhiv)

Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani iskro tedna vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru.

Tudi tokrat ste iskro tedna izbrali izmed treh finalnih izjav. Prva je nastala med grozljivim požarom na Krasu, ki sa ga pomagali gasiti tudi gasilci iz naših krajev. Med njimi član Prostovoljnega gasilskega društva Donačka Gora v občini Rogatec Izidor Kitak, ki je poudaril srčnost gasilcev. Tajnik Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije Štefan Kušar je v finalni iskri izpostavil težave, s katerimi se še vedno vsakodnevno soočajo slepi in slabovidni, med drugim so težave pri dostopnosti in mobilnosti. Ravnatelj I. Gimnazije v Celju Anton Šepetavc pa je spregovoril o branju ter prav posebej privlačnem vonju, ki ga imajo knjige.  

Največ glasov ste poslušalci tokrat namenili izjavi Izidorja Kitaka:


Ta iskra tedna se bo med tedenskimi zmagovalkami potegovala še za naziv iskre meseca julija.

Naša akcija tudi nagrajuje. Žreb je med vsemi, ki ste glasovali, nagrado pokrovitelja akcije, blagovne znamke Iskra, mini kontaktni žar, tokrat namenil Cilki Perc iz Kozjega. Čestitke!

Mi pa že nabiramo izjave tega tedna. V petek odpiramo novo glasovanje.