avgust 24, 2022

ISKRA TEDNA Osnovnošolki, ki se veseli novega šolskega leta

Izbrali ste ISKRO TEDNA na Štajerskem valu. Tokrat vas je najbolj prepričala izjava 10-letne Tineje Juren Gaberšek, ki se veseli novega šolskega leta.

Naziv iskre tedna je šel v roke osnovnošolki Tineji Juren Gaberšek.

Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani iskro tedna vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru.

V izboru so bile tri iskrive izjave. Prvo je izrekla najmlajša med finalisti, 10-letna Tineja Juren Gaberšek iz Hruševca, osnovnošolka, ki se je minuli teden preizkusila kot radijska voditeljica in eno počitniško jutro preživela pred našim mikrofonom. Povprašali smo jo, česa se najbolj veseli pred skorajšnjim začetkom novega šolskega leta.

Drugi finalist je bil Šmarčan, stand up komik Aleš Novak, ki smo ga gostili v naših minutah za kulturo. Z nami je, v svojem slogu, delil svoje življenjsko vodilo.

Tretja izjava, za katero ste lahko glasovali, pa je bila na zelo aktualno temo – digitalnih bonov, do kateri so upravičeni tudi starejši od 55, če bodo prej opravili brezplačno izobraževanje za dvig digitalnih kompetenc. Služba Vlade za digitalno preobrazbo je razpis izvajalcev tečajev že izvedla, rezultati so dvignili kar nekaj prahu, saj v določenih delih države izobraževanj ne bo. Tudi na Kozjanskem ne. O tem je v finalni izjavi spregovorila direktorica Ljudske univerze Rogaška Slatina Lidija Sovinc.

Največ glasov ste poslušalci tokrat namenili izjavi Tineje Juren Gaberšek:


Ta izjava se med tedenskimi zmagovalkami poteguje še za naziv iskre meseca avgusta.

Naša akcija tudi nagrajuje. Žreb je med vsemi, ki ste glasovali, nagrado pokrovitelja akcije, blagovne znamke Iskra, električni grelnik vode Iskra, tokrat namenil Karmen Murko iz Šmarja pri Jelšah. Čestitke!

Mi pa že nabiramo izjave tega tedna. V petek odpiramo novo glasovanje.