februar 2, 2022

ISKRA TEDNA : Če želimo, da zmaga dobro, moramo dodajati ljubezen

Dobili smo novo iskro tedna na Štajerskem valu. Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani, ob katerih se iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskri, jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru.

Tokrat vas je s svojo izjavo najbolj prepričal pesnik Feri Lainšček. (Foto: ŠV, osebni arhiv)

Za vaše glasove so se tudi tokrat potegovale tri finalne izjave. Prvo je izrekel pesnik, pisatelj, dramatik in scenarist Feri Lainšček, s katerim smo se pogovarjali ob izidu njegove nove pesniške zbirke Med nama je angel. V izjavi je spregovoril o tem, zakaj piše o ljubezni. Druga izjava je bila na temo sovražnega govora na slovenskem Twitterju. Izrekla jo je docentka Petra Kralj Novak, zaposlena na Central European university na Dunaju in raziskovalka na Odseku za tehnologije znanja na Institutu Jožefa Stefana. Z njo smo na to temo spregovorili v naši tokratni rubriki Vpogled. Za vaše glasove pa se poteguje tudi izjava programskega vodje celjskega Mestnega kina Metropol Sama Seničarja o sporočilnosti filmov.

Največ vaših glasov je tokrat prejela izjava pesnika Ferija Lainščka:



Ta iskra tedna se poteguje tudi za naziv iskra meseca januarja, ki jo bomo razglasili popoldne. V našem uredništvu pa že zbiramo najbolj iskrive izjave tega tedna, zanje boste lahko glasovali od petka.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, kontaktni žar namenil Alja Kidrič s Podplata. Čestitke!