november 30, 2022

ISKRA TEDNA: O otroštvu z okvaro vida, daleč od doma

Dobili smo novo ISKRO TEDNA. Največ glasov vaših glasov je tokrat dobil Ladi Humski, Slatinčan, ki je kot šestletni otrok v nesreči praktično povsem izgubil vid. V izjavi je spregovoril o otroštvu, ki ga je preživel v Zavodu za slepo in slabovidno mladino v Ljubljani.

Naziv iskra tedna gre tokrat v roke Ladiju Humskemu iz Rogaške Slatine.

Tudi tokrat je naš uredniški odbor izbral tri finalistke, ki so se potegovale za naziv iskre tedna. Prvo je izrekel gost naše druge jutranje kave, minuli ponedeljek, Slatinčan Ladi Humski, ki je kot šestletni otrok v nesreči praktično povsem izgubil vid. V izjavi je spregovoril o otroštvu, ki ga je preživel v Zavodu za slepo in slabovidno mladino v Ljubljani. Naslednja izjava je bila povezana z dobrodelnostjo. Slovenska Karitas je v prejšnjem tednu v Celju pripravila Klic dobrote, tradicionalni koncert za družine v stiski, na katerem so dobrodelno nastopili številni slovenski glasbeniki. Druga finalistka je bila v luči omenjenega koncerta. Izrekel jo je član ansambla Modrijani Sergije Lugovski. Glasovali ste lahko tudi za Celjanko, pesnico Bino Štampe Žmavc, ki je bila gostja naših minut za kulturo. Njena izjava je bila o pisanju poezije.

Največ glasov ste namenili Ladiju Humskemu:

Ta izjava se poteguje še za iskro meseca novembra.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste oddali svoj glas, je žreb tedensko nagrado, parni čistilnik Iskra, namenil Karolini Ivič iz Šentjurja. Čestitke!