februar 16, 2022

ISKRA TEDNA: Za boljše odnose manj govorimo in več poslušajmo

Dobili smo novo iskro tedna na Štajerskem valu. Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani, ob katerih se iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskri, jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru.

Iskra tedna je postala izjava, ki je pravzaprav nasvet, kako v teh časih izboljšati komunikacijo med ljudmi. (Foto: Radio Štajerski val)

Tudi tokrat so se za vaše glasove potegovale tri finalne izjave. Prvo izjavo je izrekel pevec skupine MI2, zgodovinar in direktor Muzeja novejše zgodovine Celje dr. Tone Kregar. Ob ponedeljkovi drugi kavi minuli teden nam je zaupal, ali se ima za Rogatčana ali Celjana. Druga finalistka je bila pravzaprav nasvet, ki ga je izrekla naša vip gostja minuli petek, strokovnjakinja za javno nastopanje in komuniciranje ter nekdanja radijka Polona Požgan, ki svetuje kako v teh časih izboljšati komunikacijo. Glasovali ste lahko tudi za sodelavca točke osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje pod okriljem Fakultete za družbene vede, Marka Puschnerja, ki je spregovoril o problematiki uporabe sodobne tehnologije pri mlajših otrocih. Z njim smo se ob dnevu varne rabe interneta pogovarjali v naši rubriki Vpogled

Največ vaših glasov je tokrat prejela izjava Polone Požgan in postala iskra tedna:

Ta iskra tedna se bo potegovala tudi za naziv iskra meseca februarja.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, opekač kruha Iskra, namenil Marjeti Visinski iz Slovenske Bistrice. Čestitke!

Spomnimo vas, da še vedno poteka glasovanje za ISKRO LETA 2021 na Štajerskem valu. 12 finalistkam lahko prisluhnete TUKAJ.