junij 15, 2022

ISKRA TEDNA: Otroke moramo vzgajati v kritične poslušalce glasbe

Dobili smo novo iskro tedna na Štajerskem valu. Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani, jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Tokrat vas je najbolj prepričala izjava glasbene pedagoginje Katje Žekar.

Največ glasov je tokrat dobila glasbena pedagoginja Katja Žekar. (Foto: osebni arhiv in ŠV)

Tudi tokrat ste lahko glasovali za tri izjave finalistke. Prvo je izrekla gostja našega minulega vip petka, podjetnica in vplivnica, nekdanja otroška pevka in letošnja fatalna ženska Celjanka Hajdi Korošec Jazbinšek. Pred našim mikrofonom je med drugim spregovorila o sovražnem govoru na družabnih omrežjih. Za vaše glasove se je potegoval tudi likovni ustvarjalec in predsednik Društva likovnih ustvarjalcev Šentjur Dragan Podovac, z izjavo o poklicnih slikarjih, ki so mentorji ljubiteljskim. Tretja finalistka je bila glasbena pedagoginja Katja Žekar in članica godalnega kvarteta Allegria, v katerem igra violo. V izjavi je spregovorila o tem, zakaj otrokom ponuditi kakovostno glasbo. 

Največ glasov ste poslušalci tokrat namenili izjavi Katje Žekar:

Ta iskra tedna se bo med tedenskimi zmagovalkami potegovala tudi za naziv iskre meseca junija.

Naša akcija tudi nagrajuje. Žreb je med vsemi, ki ste glasovali, nagrado pokrovitelja akcije, blagovne znamke Iskra, sekljalnik, tokrat namenil Franji Vihernik iz Žalca.