februar 5, 2021

Izjava Jerneje Mastnak o prijaznosti je ISKRA LETA 2020

Dobili smo ISKRO LETA 2020 na Štajerskem valu, izjavo, ki ste jo slišali v našem etru ali na naši spletni strani, ob kateri se je iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskrilo. Izbrali ste jo vi, z glasovanjem med petimi finalistkami, mesečnimi zmagovalkami. Iskra lanskega leta je izjava Celjanke, srčne prostovoljke Jerneje Mastnak, ki jo je izrekla ob mednarodnem dnevu prijaznosti.

Izjava Jerneje Mastnak o prijaznosti je ISKRA LETA 2020 na Štajerskem valu. Aktualna prav vsak dan, še posebej pa v teh težkih korona časih.

Na Štajerskem valu vsak teden poslušalci z glasovanjem med tremi izjavami, ki jih izberemo v uredništvu, določite ISKRO TEDNA, tisto izjavo, ki vas je najbolj navdušila, pretresla, nasmejala, morda razjezila ali pa z njo še kako poistovetite. Med njimi je tista iskra tedna, ki je v posameznem mesecu dobila največ glasov, postala ISKRA MESECA. In med temi ste v januarju z glasovanjem izbirali, katera bo ISKRA LETA.

Rdeča nit – koronakriza
Ker smo akcijo začeli avgusta, je bilo tokrat na glasovanju pet izjav, njihova rdeča nit pa – kar glede na čas, v katerem smo, ni presenetljivo – novi koronavirus. Vse so z njim tako ali drugače povezane. Ravnatelj Gimnazije Celje – Center Gregor Deleja je spregovoril o pomenu in prednostih šolanja v živo, v učilnicah, vodja ansambla Slovenski zvoki Bojan Lugarič o vplivu koronakrize na prihodnost ansamblov, ravnateljica Osnovne šole Rogatec Alenka Virant o velikih kadrovskih težavah, s katerimi se je šola soočila ob odrejenih karantenah za več učiteljev, prostovoljka Humanitarnega društva Enostavno pomagam in spremljevalka učenca s posebnimi potrebami na Osnovni šoli Frana Roša, Celjanka Jerneja Mastnak o pomenu prijaznosti še posebej v težkih časih epidemije, direktor Rekreacijsko-turističnega in smučarskega centra Jakec Trije kralji nad Slovensko Bistrico Aleš Juhart pa o posledicah koronakrize in vladnih ukrepov na smučarsko sezono. Vsem izjavam lahko prisluhnete TUKAJ.
Spominska darila za nominirance in zmagovalno iskro leta 2020 je prispevala Steklarna Rogaška. 

»Prijaznost je res krasna vrlina«
Radijci smo načrtovali, da bomo iskro leta razglasili na slovesnosti, a to zaradi epidemije na žalost ni bilo mogoče. Tako smo zmagovalko razglasili to jutro v etru Štajerskega vala. Poslušalci ste z glasovanjem na naši spletni strani za ISKRO LETA 2020 izbrali izjavo o prijaznosti. Jerneja Mastnak jo je izrekla ob mednarodnem dnevu prijaznosti 13. novembra. V teh težkih časih, kot pravi, pogreša več prijaznosti, zato poziva, naj nanjo nikoli ne pozabimo. Takole je povedala:

Ta izjava je dobila naziv ISKRA LETA 2020 na Štajerskem valu. Na to bo Jernejo Mastnak spominjala čudovita vaza, ki so jo posebej za našo akcijo izdelali v Steklarni Rogaška. JUtranja voditelja Nina in Davor ter programska direktorica Štajerskega vala Greta Kokot Rajkovič so jo že predali, saj nas je Jerneja kmalu po razglasitvi obiskala v studiu. Prisluhnite utrinkom iz današnjega jutra:

Pozabili pa nismo niti na vse ostale iskre, finalistke naše akcije. Tudi zanje imamo pokale Stekarne Rogaška, avtorjem, ki so jih izrekli, jih bomo predali v prihodnjih dneh, ko jih bomo obiskali v Celju, na Treh kraljih nad Slovensko Bistrico, Rogaški Slatini in Rogatcu.
Zaradi epidemije letošnjega izbora Iskra leta na žalost nismo mogli zaključiti z veliko slovesnostjo in v družbi vseh sogovornikov, ki so bili skozi leto s svojimi izjavami nominirani za iskre tedna. Tako smo zmagovalki Jerneji Mastnak za ISKRO LETA spominsko darilo in šopek izročili kar na našem radiu.  

Naša akcija pa tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste oddali svoj glas za iskro leta, bomo to popoldne izžrebali nekoga, ki bo prejel AKUMULATORSKO KOSILNICO blagovne znamke Iskra, podjetja Ahac

Hvala vsem, ki ste sodelovali in glasovali. Na Štajerskem valu medtem že zbiramo iskre letošnjega leta. Prepričani smo, da bomo tokrat akcijo lahko zaokrožili z slovesnim dogodkom v živo, v februarju 2022.