oktober 26, 2021

Jerneja Ristič Levart: Kombinacija kulture in teka je najboljša

Jerneja Ristič Levart je vodja Centra za kulturne prireditve Slovenske Konjice. Že od otroških let je zaljubljena v šport, kot tudi kulturo. Celotno osnovno in srednjo šolo je trenirala atletiko. Še vedno obožuje tek, letos se je udeležila Berlinskega maratona, pred leti že Pariškega. Letos je prvič v enem kosu pretekla 100 kilometrov. Vsako leto tudi pomaga pri organizaciji Konjiškega maratona. 

Jerneja Ristič Levart, vodja Centra za kulturne prireditve Slovenske Konjice, v radijskem srečanju o zaljubljenosti v šport in kulturo in o teku, ki sprošča in nagrajuje z uvidi.

»Na startu organiziranih množičnih tekov ugotavljamo, da imamo vsi enake cilje, podobne hobije. Radi imamo tek. Podobno razmišljamo in smo ena velika tekaška družina. Rada tečem sama, vse treninge opravljam sama, ampak ko si del množice tekačev, te preplavijo posebni občutki blaženosti in sreče. To so občutki, ki jih razume samo tisti, ki teče.«

Med tekom Jerneja ponavadi tudi razmišlja o kulturnih prireditvah, ki jih želi organizirati v Konjicah. Prisluhnite Jerneji Ristič Levart v posnetku radijskega srečanja, ki ga je gostila Barbara Gradič Oset. Jerneja v pogovoru razkriva še marsikaj zanimivega o konjiški kulturi, teku, odkritjih koronačasa in lepotah Slovenije.

Galerija slik