november 4, 2020

Knjižnice na Slovenjebistriškem ostajajo zaprte

Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica in njene krajevne knjižnice so do nadaljnjega zaprte. Razlog so obnovitvena dela na osrednji knjižnici in bolniške odsotnosti zaposlenih. Bralcem so zaenkrat so na voljo le knjige v elektronski obliki.

Knjižnica v Slovenski Bistrici bo znova odprla vrata po koncu obnovitvenih del. (Foto: fb Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica)

V osrednji knjižnici menjava oken
Knjižnice so lahko po vladnem odloku s tem tednom znova odprle vrata, Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica in njene krajevne knjižnice pa so medtem še vedno zaprte. Osrednja knjižnica je v tem tednu zaprta zaradi obnovitvenih del - menjave oken, zato dostop do knjižnega gradiva ni mogoč, razlaga direktorica Patricija Breznikar:

Obnovitvena dela bodo predvidoma trajala do sobote, 7. novembra, nakar bo treba knjižnico ponovno pripraviti za dostop do gradiva. Breznikarjeva predvideva, da bodo osrednjo knjižnico v Slovenski Bistrici odprli v ponedeljek, 9. novembra, če bo seveda dovolj kadra. V nasprotnem primeru lahko tudi kakšen dan kasneje.

 Knjižnica bo z novimi okni lepša in toplotno varčnejša. (Foto: fb Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica)

V krajevnih knjižnicah težave z bolniško odsotnostjo
Ob osrednji knjižnici Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica pa ostaja zaprtih tudi vseh šest krajevnih knjižnic v Makolah, Poljčanah, Oplotnici, na Tinju, Keblju in Pragerskem. Sodelavke so bolniško odsotne in kader, ki je trenutno na delu ne zadošča, da bi lahko knjižnice odprli, pravi Breznikarjeva:

Breznikarjeva upa, da bodo naslednji teden odprli vsaj nekaj njihovih knjižnic. Zaenkrat so na voljo le knjige v elektronski obliki, ki si jih lahko bralci izposodijo preko Biblosa. Vračanje gradiva ni mogoče. Ustavljeno je pošiljanje opominov in zamudnine ne tečejo, kar pomeni, da za izposojeno gradivo ne bodo nastali stroški. (SP)

Galerija slik