april 7, 2022

Naziv ISKRE MESECA MARCA slatinskemu učitelju športne vzgoje

Dobili smo ISKRO MESECA MARCA na Štajerskem valu. Poslušalci ste v naši akciji Iskra tedna vsak teden izbrali izjavo, ob kateri se je iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskrilo. Tako smo dobili pet tedenskih isker. Med vsemi zmagovalkami je največ vaših glasov prejel Profesor športne vzgoje Klemen Zdolšek. Njegova izjava je dobila naziv ISKRA MESECA marca.

Izjava Klemna Zdolška je v marcu med vsemi iskrami dobila največ vaših glasov.

V uredništvu Štajerskega vala vsak teden med vsemi izjavami naših sogovornikov, ki jih slišite v našem radijskem etru in na naši spletni strani, izberemo tri finalistke, izjave, ki so bodisi posebej navdihnile, nasmejale ali pretresle, morda izrazile ostro kritiko ali pa celo razjezile. Skratka, se nas tako ali drugače dotaknile. Vi med njimi z glasovanjem na naši spletni strani in v radijskem etru določite zmagovalno iskro tedna.

V marcu je naziv iskra tedna dobilo pet izjav. To so bile izjave Rusinje Ele Kavka, ki že 30 let živi v Šentjurju, o svojih občutkih ob napadu Rusije na Ukrajino, ravnateljice Šolskega centra Rogaška Slatina Dubravke Berc Prah o občutkih, ko so se otroci in profesorji v šolo po dolgem času lahko vrnili brez zaščitnih mask, rusistke in doktorice humanističnih znanosti dr. Sare Špelec o tem, kakšen naj bo naš odnos do ruske umetnosti v času vojne, bronaste olimpijske, deskarke Glorije Kotnik, o trnovi športni poti in navdihu ter profesorja športne vzgoje iz I. Osnovne šole Rogaška Slatina Klemna Zdolška, ki je v luči bližajočega se Afroditinega teka, ki ga v juniju pripravlja naš radio, poudaril, da je lahko gibanje tudi odličen »team building«. Prisluhnete jim lahko TUKAJ.

Prešteli smo vse vaše glasove in največ jih je dobila izjava Klemna Zdolška, ki je tako postala ISKRA MESECA MARCA:

Klemna Zdolška, ki bo na 5. Afroditinem teku s Štajerskim valom tekel skupaj s še številnimi svojimi sodelavci iz šole, je po osvojenem nazivu iskre tedna in hkrati tudi iskre meseca poklical Silvester Javornik:

Izjava Klemna Zdolška je ena od 12-ih izjav, ki se bo konec leta potegovala še za naziv iskre leta 2022.