oktober 27, 2021

Neuspešen še četrti razpis za direktorja ZD Šmarje

Tokrat sta na razpis prispeli dve vlogi. A zalomilo se je na glasovanju sveta zavoda Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah.

Zdravstveni dom Šmarje še nima novega vodstva. (Foto: Štajerski val)

Poročali smo, da se je včeraj sestal svet zavoda Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah. Njegovi člani so obravnavali dve prijavi, ki sta prispeli na četrti razpis za mesto direktorja doma. Predsednica sveta zavoda Rosvita Svenšek je za naš radio o sestanku povedala:

Dodaja, da bo že peti razpis za direktorja šmarskega zdravstvenega doma, objavljen takoj, ko ga bo mogoče uvrstiti v Uradni list. Nato bo svet zavoda spet zasedal. Če bodo na prihodnjem razpisu potrdili koga od kandidatov, pa bo moral ta dobiti še podporo občinskih svetov šestih občin ustanoviteljic doma. Ta namreč poleg Šmarja pri Jelšah zdravstveno oskrbo nudi tudi v občinah Rogatec, Rogaška Slatina, Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli. Dokler ne najdejo novega vodstva, bo na čelu zdravstvenega doma vršilka dolžnosti direktorice Natalija Klun.

Spomnimo, šmarski zdravstveni dom že nekaj mesecev išče novega direktorja. Od kandidature na prvem razpisu je odstopila dotedanja direktorica šmarskega zdravstvenega doma Jasna Žerak. Na drugem je bila od štirih vlog popolna le ena, a ni prestala nadaljnjih postopkov. Na tretji razpis se je prijavil en kandidat, ki ni prejel večine glasov članov sveta zavoda. Neuspešni pa so bili torej tudi v četrto. (TMG)