januar 26, 2021

Otroci prve triade v devetih regijah spet v šolo

Učenci prvega, drugega in tretjega razreda osnovne šole bodo imeli od danes znova pouk v šolskih učilnicah. Čeprav se je epidemiološka slika v nekaterih regijah poslabšala, je obveljala odločitev iz prejšnjega tedna, da lahko gredo otroci v šolo v devetih regijah. Šole so, kot zagotavljajo, na prihod otrok pripravljene, zaposleni so se včeraj testirali, pozivajo pa tudi starše, naj otroci gredo v šolo le, če so zdravi in če niso bili v stiku z okuženo osebo.

Ali bodo vrata šol lahko ostala odprta in kdaj bi se lahko v učilnice vrnili tudi starejši učenci in dijaki, ni mogoče napovedati. Vse bo odvisno od nadaljnjih razmer. (Foto: Pixabay)

Učenci v mehurčkih
Šole za prvo triado vrata odpirajo v devetih statističnih regijah, tudi Savinjski in Podravski. Šole so se na ponovno odprtje pripravile, ravnatelj šentjurske Osnovne šole Hruševec Robert Gajšek pravi:

Ne le testiranje, nujno je tudi čimprejšnje cepljenje
Da bi čim bolj zmanjšali možnost okužb v šoli, je država vsem učiteljem naložila testiranje, ki so ga opravili včeraj. Gajšek pravi, da na njihovi šoli težav ni bilo in poudarja, da so se testirali vsi učitelji in vso tehnično osebje:

Kot je znano, so zaposleni v vzgoji in izobraževanju med poklicnimi skupinami, ki bodo po zdravstvenih delavcih naslednja prednostna skupina za cepljenje, kdaj bodo prišli na vrsto, pa še ni znano, saj bo to odvisno od dobave cepiva.

Tudi v vrtcih so znova lahko vsi otroci
Z današnjim dnem bodo v devetih od 12-ih regij vrata za vse otroke odprli tudi vrtci, kjer so zadnje tri mesece nudili le nujno varstvo. Kako so pripravljeni, smo že prejšnji teden preverili v Vrtcu Šmarje pri Jelšah, preberite in prisluhnite TUKAJ. Kako bo vračanje otrok potekalo v praksi, preverimo tekom današnjega dne. (AD)