oktober 26, 2021

Šmarski Vitli Krpan je srebrna gazela

Družba Dnevnik je pravkar razglasila zlato gazelo – najhitreje rastoče podjetje v Sloveniji.

Ustanovitelj in direktor podjetja Vitli Krpan, priznanega po izdelovanju vitlov in ostale gozdarskeg mehanizacije, je Franc Pišek. (Foto: Luka Cjuha/Dnevnik)

Med šestimi regijskimi gazelami si je prestižni naziv prislužilo visokotehnološko podjetje iz Komende – EKWB. Podjetje iz Šmarja pri Jelšah, Pišek–Vitli Krpan, ki je zastopalo savinjsko-zasavsko regijo, je prav tako doseglo velik uspeh – osvojilo je srebrno gazelo.

"Vitli Krpan s svojimi rezultati dokazuje, da se trajnostni pristop na vseh področjih delovanja obrestuje na dolgi rok. Začeli so s proizvodnjo gozdarskih prikolic, danes pa so z največjim tržnim deležem evropski voditelj v razvoju in proizvodnji gozdarskih vitlov. Letno ustvarjajo 34,4 milijona evrov prihodkov; dodana vrednost z 58.706 evrov na zaposlenega presega tako slovensko kot povprečje v dejavnosti. Registriranih imajo 26 patentov, proizvodnja je robotizirana s 34 roboti, do leta 2022 jih bodo imeli 38," je v obrazložitvi nagrade zapisala strokovna komisija. Ob tem je o podjetju iz vasi Jazbine pri Šmarju pri Jelšah, ki ga je ustanovil in ga še danes vodi Franc Pišek, zaposluje pa več kot 200 ljudi, še dodala: "Delovno vzdušje poganja podjetnikov moto: vedno se da zadevo narediti še boljše. Tako kot dodana vrednost tudi plače v Pišek - Vitli Krpan presegajo povprečje v dejavnosti. Vlaganje v kadre, v znanje in podjetnost se ne odraža le v njihovi strokovnosti, temveč tudi pripadnosti. V podjetju razumejo vitalni pomen marketinga in razvoja prepoznavne blagovne znamke. Ambicija biti najmočnejši proizvajalec vitlov na svetu je vtkana tudi v Krpanov slogan: zanesljivo močnejši. V okolju so prepoznani kot družbeno odgovorno podjetje. Na potrebe se odzovejo širokosrčno, po načelu: »Če se da, zakaj ne bi.«"

V podjetju Vitli Krpan ob prejemu nagrade pravijo, da so ponosni na preteklost in zazrti v prihodnost. "Z vstopom v 45. leto delovanja KRPAN doživlja ekonomsko, razvojno in vsebinsko transformacijo. Še vedno bomo odlično sodelovali z lokalno skupnostjo in soustvarjali življenje v Šmarju pri Jelšah. Tu smo doma in tu se dobro počutimo," sporočajo. Ustanovitelj in lastnik Franc Pišek ob tem dodaja: »Zavedam se, da brez dobrih sodelavcev ne bi bili tako uspešni. Jaz ne hodim delat v podjetje KRPAN. Vsak dan pridem v družino KRPAN.«

Še več o akciji Dnevnika izveste TUKAJ. (AD)

Povezani prispevki:
ŠMARSKI VITLI KRPAN JE REGIJSKA GAZELA
FRANC PIŠEK ČASTNI OBČAN OBČINE ŠMARJE PRI JELŠAH
SREČANJE S FRANCEM PIŠKOM - PODJETNIKOM LETA