januar 10, 2021

KORONAVIRUS: V celjski bolnišnici 137 covid bolnikov

Novo leto je prineslo upanje, da bomo ob množičnem cepljenju vendarle uspeli premagati novi koronavirus. A do tja je še daleč, trenutno virus še vedno močno kroji naša življenja in nas močno omejuje. Šole - razen za otroke s posebnimi potrebami - še naprej ostajajo zaprte, prav tako vrtci. Prav tako še naprej ostajajo strogi ukrepi, kot sta prepoved prehajanja mej občin ter druženja. Aktualno dogajanje spremljamo na tej spletni novici, prav tako pa v etru Štajerskega vala.

Cepljenje daje upanje, da bomo premagali covid-19, a da bo cepivo prejelo dovolj ljudi, bo trajalo še mesece. (Foto: Pixabay)

NEDELJA, 10. 1. 2021

SLOVENIJA - Vlada je pred dnevi predstavila načrt nadaljnjega sproščanja ukrepov. Sproščali jih bodo po regijah, kdaj in koliko, pa bo odvisno od sedemdnevnega povprečja števila okužb ter števila hospitaliziranih covid bolnikov. Kot je razvidno iz spodnjega grafa Sledilnika za covid, so vse regije trenutnov črni barvi in nad mejo, ki bo prinesla prvo sproščanje.

SAVINJSKA REGIJA
- Med včeraj na novo potrjenimi okužbami jih je bilo v Savinjski regiji največ v občinah Velenje, 13, Slovenske Konjice, 12,  Celje, 9, in Šentjur, 7. Podatke iz ostalih občin najdete TUKAJ.

CELJSKO
- V celjski bolnišnici zdravijo 137 covid bolnikov, 21 jih je na intenzivni negi, med njimi 12 na respiratorju. V zadnjem dnevu je umrl en covid bolnik.Odpustili so 4 okužene, medtem ko so jih na novo sprejeli 10.

SLOVENIJA - 
Ob 5161 testiranjih so včeraj potrdili 752 okužb. V bolnišnicah je 1192 covid bolnikov, 202 potrebujeta intenzivno nego. Umrlo je 25 oseb. Podrobneje pa v spodnji vladni razpredelnici.

ROGAŠKA SLATINA - Med koronakrizo so številni lokalni ponudniki hrane in izdelkov ostali brez možnosti, da ljudem predstavljajo svoje izdelke, saj denimo ni večjih prireditev. Tako so številne občine zbrale njihove podatke, tudi Rogaška Slatina. Najdete jih TUKAJ.

SOBOTA, 9. 1. 2021

CELJSKO - V Splošni bolnišnici Celje je hospitaliziranih 132 covid bolnikov. 19 med njimi jih potrebuje intenzivno terapijo, 17 so jih odpustili.

SAVINJSKA REGIJA -
V Savinjski regiji je po podatkih sledilnika za covid trenutno skoraj 1300 okuženih na 100.000 prebivalcev, kar jo uvršča na peto mesto najbolj obremenjenih regij. Največ okužb je v največji občini, Celje, 527. Sledijo občine Šentjur, kjer je 312 okuženih, Žalec z 290, Velenje z 280, Laško z 238 in Slovenske Konjice z 212 okuženimi. 

SLOVENIJA - 
V Sloveniji so včeraj opravili 13069 hitrih in PCR testiranj, skupno je bilo pozitivnih 1843 testov. V bolnišnicah se zdravi 1143 covid bolnikov, 194 na intenzivni terapiji. Iz bolnišnic so včeraj odpustili 106 bolnikov. Umrlo je 26 oseb. Vir: TW Vlada RS

ROGAŠKA SLATINA, SLOVENSKE KONJICE - Skladno z zadnjimi vladnimi ukrepi knjižnice zapirajo vrata, tudi Knjižnica Rogaška Slatina bo od ponedelja, 11. januarja, zaprta. Še naprej pa si bo mogoče brezstično izposoditi in vrniti gradivo. Pred izposojo gradivo naročite. Podrobnosti najdete TUKAJ.
Zaprta pa bo tudi Splošna knjižnica Slovenske Konjice. Tudi tam bosta po predhodnem naročilu mogoča izposoja in vračilo knjig. Več informacij pa na TEJ povezavi.

ZREČE - "V dogovoru z OŠ Zreče in CŠOD Gorenje še vedno zagotavljamo topel obrok vsem učencem in dijakom, ki ga potrebujejo oz. želijo, proti plačilu. Obrok lahko prevzamete sami ali pa vam ga dostavimo. Prijavite se lahko na elektronski naslov: obrok.daljava@oszrece.si ali CZ@zrece.eu," sporočajo iz Občine Zreče.

SLOVENIJA - Od danes veljajo določene spremembe ukrepov. Odprejo se lahko nekatere nove dejavnosti, za katere vlada ocenjuje, da so nujne za družbo oz. za zagotavljanje varnosti in zdravja. To so geodetske storitve, storitve čistilnih servisov, medicinska pedikura in gradbena dela, pri katerih ni stika s potrošniki. Nenujne trgovine in storitve medtem ostajajo zaprte še naprej. Že včeraj so morali naprave na smučiščih ustaviti žičničarji, danes se zapirajo tudi muzeji in galerije. Knjižnice ostajajo odprte, a le ob prevzemu vnaprej pripravljenega gradiva na zunanjem prevzemnem mestu. Še naprej lahko obratujejo frizerski saloni. Nekaj sprememb je tudi na mejnih prehodih. Na zunanji schengenski meji od danes ne bodo več izvajali testiranj s hitrimi antigenskimi testi, veljali bodo tudi negativni PCR testi iz tretjih držav.

PETEK, 8. 1. 2021 

SLOVENIJA - Vlada je pripravila nov načrt sproščanja ukrepov. Razviden je v spodnjem grafičnem prikazu, po njem naj bi se ravnali do 18. januarja. Sproščanje ukrepov bo vezano na posamezne regije in odvisno od povprečnega sedemdnevnega števila okužb in hospitaliziranih okuženih. Vlada bo, kot napoveduje, o ukrepih odločala tedensko.

SAVINJSKA REGIJA -  
V Sloveniji je po zadnjih podatkih sledilnika za covid z novim koronavirusom aktivno okuženih 22.756 oseb. V naših krajih so včeraj največ okužb potrdili v Celju, 46, kjer je tako 484 aktivnih okužb. Z 25 novo okuženimi sledi Šentjur. Na Ptuju imajo 22 novih primerov. V Žalcu in Slovenski Bistrici so potrdili po 20 okužb, v Kozjem 17 in Velenju 16. V Slovenskih Konjicah in Žalcu so zabeležili po 12 novih primerov, v Rogaški Slatini 11, Zrečah 8, v Vojniku, Štorah, Poljčanah in Makolah imajo po 6 novih primerov, v Laškem 5, Rogatcu 4, Podčetrtku pa 2.

CELJE - V Splošni bolnišnici Celje je danes hospitaliziranih 131 bolnikov s covidom, 19 jih potrebuje intenzivno terapijo. 16 so jih odpustili. Skupno število smrti Covid bolnikov je 267, so sporočili iz Splošne bolnišnice Celje. 

SLOVENIJA - V Sloveniji so včeraj ob skupaj 14.718 testih potrdili 2.045 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih vlade so opravili 5259 PCR testov, pozitivnih je bilo 32,02 odstotka. V četrtek so opravili tudi 9459 hitrih antigenskih testov, med katerimi jih je bilo pozitivnih 449 oziroma 4,7 odstotka. V povprečju je bilo včeraj skupaj pozitivnih 13,9 % vseh testiranih. V bolnišnicah se je zdravilo 1.160 bolnikov s covidom-19, od tega 191 na intenzivni negi. V domačo oskrbo so odpustili 92 oseb, 25 jih je umrlo.



SLOVENSKA BISTRICA - Od danes so znova zaprta tudi smučišča. Dosedanja sezona na smučiščih je sicer slaba. Odprli so jih lahko kasneje kot običajno, vmes je vlada obratovanje žičniških naprav prepovedala. Ob tem so lahko najprej smučali le smučarji iz občine, v kateri je smučišče, zatem tisti iz regije. Ob tem je bilo od novega leta treba imeti potrdilo o negativnem testu na novi koronavirus. Kako se ukrepi izražajo na številkah, direktor smučišča Jakec Trije kralji nad Slovensko Bistrico Aleš Juhart:

Sezona bo, kot je Aleš Juhart povedal v izjavi, ki je postala iskra meseca decembra na Štajerskem valu, tudi zaradi nesmiselnih ukrepov, katastrofalna:

Kot je znano, so žičničarji vlado pozvali k odpravi odloka, ki zahteva testiranje pred smučanjem, sicer so napovedali ustavno presojo. A vlada se je odzvala tako, da je sinoči, kot je znano, odločila, da morajo smučišča z današnjim dnem znova zapreti vrata.

ČETRTEK, 7. 1. 2021 

SLOVENIJA - Vlada je na današnji seji zaradi slabe epidemiološke slike za teden dni podaljšala večino ukrepov. Med njimi je tudi šolanje na daljavo, ki bo torej še vsaj do 18. januarja. Javni potniški promet bo še naprej v omejenem obsegu. Od jutri pa bodo smučišča spet morala ustaviti žičniške naprave. Infrastrukturni minister Jernej Vrtovec je dejal:

Izjema so le profesionalni smučarji.

SLOVENIJA - Po podatkih sledilnika za covid so včeraj v naših krajih v Mariboru potrdili 85 novih okužb, v Celju 82, v Šentjurju 42, v Žalcu 35, v Laškem 31, v Slovenskih Konjicah 29 in v Velenju 28. V Rogaški Slatini so odkrili 26 novih okužb, v Slovenski Bistrici 23, v Šmarju pri Jelšah pa 21. 19 novih primerov so zabeležili v Zrečah, v Rogatcu 17, v Podčetrtku 13. Kozje ima 10 novih okužb, Vojnik in Štore po 9, Oplotnica in Vitanje po 5, Dobra in Bistrica ob Sotli po 4 ter Poljčane 2.

SLOVENIJA - Včeraj so v Sloveniji opravili 18280 hitrih in PCR testiranj, odkrili so 2663 okužb. Zaradi covida se v bolnišnicah zdravi 1169 oseb, 189 na intenzivni negi. Iz bolnišnic so včeraj odpustili 84 bolnikov. Umrlo je 23 oseb. Še podrobneje pa v vladni infografiki:



SLOVENIJA
- Na današnji seji vlade je pričakovati razpravo o možnosti odpiranja šol in vrtcev. Včerajšnje srečanje premierja Janeza Janše s predstavniki vzgoje in izobraževanje je sicer pokazalo, da vlada in zdravstvena stroka nista najbolj naklonjeni temu, da si učenci prve triade v šolo vrnili že prihodnji teden, pa tudi ne temu, da bi se odprli vrtci.


ŠMARJE PRI JELŠAH
- Knjižnica Šmarje pri Jelšah je te dni zaprta. Zakaj, pojasnjuje direktor Marko Samec:

Tako v tem času nista mogoča izposoja in vračilo gradiva, kot še pravi Samec, te dni ne tečejo zamudnine.

SREDA, 6. 1. 2021 

CELJE - V Splošni bolnišnici Celje znova narašča število covid bolnikov, danes imajo hospitaliziranih 144. 18 jih potrebuje intenzivno terapijo. Doslej je v tem valu epidemije v celjski bolnišnici umrlo 263 okuženih. 


SLOVENIJA - Premier Janez Janša je po srečanju s predstavniki vzgoje in izobraževanja sporočil: "V vsaki situaciji, kjer so potrebna omejevanja, se pojavlja vprašanje prioritet. Šolstvo je pri sproščanju ukrepov absolutno prioriteta. Toda nič ne bomo dosegli, če vse odpremo in se nato zgodi, da smo zaradi poslabšanja epidemiološke slike zaprti do aprila". Tako je dal vedeti, da se šole v ponedeljek še ne bodo odprle. Bo pa vlada o tem po Janševih besedah sicer odločala jutri.

SAVINJSKA REGIJA - 
Po navedbah vladnega govorca Jelka Kacina glede na število okužb v naših krajih po občinah na včerajšnji dan izstopa občina Celje, kjer so potrdili 68 okužb. V Velenju so odkrili 53 novih primerov, v Žalcu 51, v Slovenskih Konjicah 43, v Šentjurju 41, v Slovenski Bistrici pa 34.

SLOVENIJA - Včeraj so v Sloveniji opravili 22.194 testov na okužbo z novim koronavirusom. Skupno je bilo pozitivnih testov 3354. Okuženih je bilo 15,1 % vseh testiranih. V bolnišnicah se zdravi 1177 bolnikov, od tega 182 na intenzivni negi. Umrlo je 31 covidnih bolnikov.  

SLOVENIJA - Premier Janez Janša se bo danes sestal s predstavniki vzgoje in izobraževanja na pogovoru o ponovnem odprtju in varnem delovanju vsaj dela vzgojno-izobraževalnih ustanovV zvezi z odločitvami o sproščanju ukrepov bodo sicer danes razpravljali vlada v ožji zasedbi pristojnih ministrov, predstavniki svetovalne skupine, NIJZ in nekaterih bolnišnic.

SLOVENSKA BISTRICA
- Epidemija novega koronavirusa ne pojenja. Med občinami, ki so po število okužb v slovenskem vrhu je še vedno občina Slovenska Bistrica, kjer so v ponedeljek potrdili 34 novih okužb s covidom-19. V občini je trenutno okuženih 263 oseb. Kot pravi direktorica Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica Urška Sedmak, je število pozitivnih testov na tem območju močno nad slovenskim povprečjem:




V Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica, ki pokriva tudi sosednje občine Poljčane, Makole in Oplotnica, sicer danes začenjajo množično brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Testiranja bodo vsak dan med 14. in 16. uro. S tem tednom osebni izbrani zdravniki Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica zbirajo tudi prijave za cepljenje proti covid-u 19. Cepiti bodo začeli takoj, ko prejmejo cepivo.

TOREK, 5. 1. 2021
 

SLOVENIJA - Vlada je danes sprejela Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki začne veljati 7. januarja in bo veljal do vključno 13. januarja. Sprememb ni, saj odlok podaljšuje vse obstoječe omejitve 
pri obratovanju trgovin in storitev. ohranijo se izjeme, ki že veljajo.

SAVINJSKA IN PODRAVSKA REGIJA
- Številni zdravstveni domovi organizirajo testiranja s hitrimi antigenskimi testi na novi koronavirus. Kje v naših krajih, preverjamo TUKAJ.


SAVINJSKA IN PODRAVSKA REGIJA - 
V Savinjski regiji je po podatkih sledilnika za covid 1074 okuženih na 100 tisoč prebivalcev, kar je nekaj več kot ob minulih praznikih. V Podravski regiji so podatki boljši – na sto tisoč prebivalcev je okoli 960 okuženih. Med občinami, v katerih je bilo včeraj potrjenih največ novih okužb, so tudi številne iz naših krajev. Vladni govorec ob epidemiji Jelko Kacin našteva:

V celjski bolnišnici zdravijo 131 covid bolnikov, 17 med njimi jih potrebuje intenzivno nego. Stanje se nekoliko izboljšuje, v začetku prejšnjega tedna so imeli na covid oddelkih zasedenih 156 postelj.

SLOVENIJA
Včeraj je bilo po podatkih vladnega govorca ob epidemiji Jelka Kacina opravljenih 5.966 PCR testov. Z njimi je bilo potrjenih 1.680 novih okužb, delež pozitivnih testov je tako znašal 28,16 %. Hkrati je bilo opravljenih tudi 17.531 hitrih antigenskih testov. Z njimi je bilo potrjenih 821 novih okužb, kar je 4,7 %. Umrlo je 30 okuženih.

SLOVENSKE KONJICE
- Množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi je danes tudi v Slovenskih Konjicah. N
a voljo je pri župnišču v Slovenskih Konjicah, in sicer med 11. in 16. uro. Testiranje bodo izvedli po sistemu ‘drive-in’, kar pomeni, da bodo ljudi testirali kar v njihovih avtomobilih. Promet bo krožen. 

CELJSKO
- V Splošni bolnišnici Celje je hospitaliziranih 131 covid bolnikov, 17 med njimi jih potrebuje intenzivno terapijo, 16 so jih odpustili. 


MAKOLE - 
Občina Makole bo šolarjem s stalnim bivališčem v občini Makole podelila po 50 evrov. Prejeli jih bodo osnovnošolci, redni dijaki in redni študenti zaradi šolanja na daljavo v času epidemije. Za dodelitev denarja je treba pri občini Makole vložiti vlogo na obrazcu, ki je objavljena na spletni strani občine. Oddati jo je treba najkasneje do konca januarja. Občinska uprava bo pozitivne odločbe izdajala po skrajšanem postopku. Prvi upravičenci bodo nagrade prejeli že konec tega meseca.

SLOVENIJA
- V šole in zavode so se, po skoraj treh mesecih učenja na daljavo, danes vrnili otroci s posebnimi potrebami. Njihovi učitelji in ostali zaposleni pa so se včeraj preventivno testirali na covid-19. Ob tem so sicer opozorili, da so morali za testiranja poskrbeti sami, čeprav naj bi jih izvedli s pomočjo mobilnih ekip, ki bi jih priskrbelo ministrstvo za zdravje. Kdaj se bodo v šole vrnili ostali otroci, še ni znano. 


CELJE - Od včeraj so lahko odprti fitnesih in telovadnice, kjer lahko vadi več posameznikov, četudi niso člani istega gospodinjstva, vendar morajo imeti pet metrov medsebojne razdalje in na voljo najmanj 50 kvadratov na osebo v posameznem prostoru. Z današnjim dnem svoja vrata pod strogimi ukrepi in v omejenem obsegu odpira tudi fitnes Top-Fit iz Celja. Vodja Nataša Šuster razlaga:

V celjskem Top-Fitu so se vladne odločitve o omejenem odprtju njihove dejavnosti zelo razveselili, saj so bili lani zaprti približno 5 mesecev.

Pravi, da bo za to, da bodo premagali težke čase, potrebno veliko vztrajnosti, dela in dobre volje, a v prihodnost zrejo z optimizmom.

MOZIRJE, GOLTE - Od prvega januarja lahko v skladu s priporočili NIJZ obratujejo smučišča, a pod pogojem, da upravljalec naprav zagotovi hitro testiranje na vstopni točki na smučišče.Če tega ne more zagotoviti, pa lahko uporabo žičniških naprav in pripadajočih prog dovoli le osebam z negativnim testom na novi koronavirus. Ta mora biti opravljen v Sloveniji in ne sme biti starejši od 24 ur. Prav tako morajo biti smučarji iz regije, v kateri je smučišče. Za komentar o vladnih ukrepih smo poprosili direktorico smučišča Golte nad Mozirjem Suzano Srdič:

Pri neskladju ukrepov izpostavlja konkreten primer za njihovo smučišče:

Na smučišču Golte so sicer izvajalca za opravljanje testiranja na covid-19 zagotovili že prvi dan obratovanja, 1. januarja. Ta način bodo ohranili še naprej, kljub temu, da je brezplačno testiranje s hitrimi testi od včeraj mogoče tudi v vseh zdravstvenih domovih po državi. Združenje žičničarjev sicer po včerajšnjem sestanku vseh slovenskih smučarskih centrov od vlade zahteva umik obveznega hitrega testiranja pred vstopom na smučišča. Če ne bo posluha, napovedujejo vložitev pobude za ustavno presojo.

PONEDELJEK, 4. 1. 2021 

SLOVENIJA - V Slovenijo je danes prispela nova pošiljka s 16.575 odmerki cepiv proti covidu-19. Kot je danes povedala Marija Magajne z ministrstva za zdravje, bodo namenjeni zaposlenim v zdravstvu. Že prihodnji teden pride nova pošiljka, s cepivi za starejše, ki ne stanujejo v domovih starejših, ter kronične bolnike. Najprej bodo cepili starejše od 80 let, nato starejše od 70 let in za njimi še starejše od 60 let. Med kroničnimi bolniki pa bo vsak osebni ali splošni zdravnik vzpostavil prednostno listo cepljenja svojih bolnikov glede na njihovo splošno stanje. O resnih stranskih učinkih, kot pravi Marija Magajne, za zdaj nimajo informacij.

SLOVENIJA - Od danes lahko v fitnesih, telovadnicah in bazenih vadi več posameznikov, tudi če niso člani istega gospodinjstva. Morajo pa imeti pet metrov razdalje. Vadba je v "mehurčkih" oziroma zprtih in fizično ločenih skupinah dovoljena tudi najboljšim mladim športnikom, kot so mladinci in kadeti.

SLOVENIJA - Včeraj so skupno opravili 2671 hitrih in PCR testiranj, odkrili so 744 okužb, kar je 27,9 odstotka. V bolnišnicah je 1209 covid bolnikov, 194 na intenzivni negi. Iz bolnišnic so odpustili 38 pacientov. Umrlo je 35 oseb.


Foto: TW Vlada RS

DOBRNA - Od danes je Knjižnica Dobrna delno odprta za obiskovalce, možen je le prevzem predhodno rezerviranega gradiva. "Rezervirajte ga s klicem v knjižnico ali v katalogu COBISS+. Vračila so možna v predprostoru, gradivo vrnite v za to namenjeno škatlo. Roki za vračilo še vedno veljajo, zato je treba gradivo pravočasno vrniti ali podaljšati po telefonu ali v Moji knjižnici/Cobiss+. Prevzem rezerviranega gradiva in vračila so omogočena v rednem delovnem času knjižnice," ob tem sporočajo iz knjižnice

ŠENTJUR - Tudi Zdravstveni dom Šentjur je znova začel opravljati brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi za občane Šentjurja in Dobja. Testirati se je od danes do vključno četrtka, med 14. in 18. uro, v kontejnerju za stavbo šentjurskega doma. S seboj morate imeti zdravstveno izkaznico in osebni dokument. Ob tem pozivajo, da se ob udeležbi odvzema vzorcev za hitro testiranje držite vseh preventivnih ukrepov – varnostne razdalje in nošenja zaščitne maske. V primeru, da vam je odrejena karantena, ste bolni, oziroma imate izražene simptome, se dogovorite za redno testiranje preko osebnega zdravnika po ustaljeni poti.

SLOVENIJAPo skoraj treh mesecih učenja na daljavo se jutri v šole in zavode vračajo učenci s posebnimi potrebami. A pred vrnitvijo na delovno mesto se bodo njihovi učitelji in zaposleni danes preventivno testirali. Kdaj se bodo v šole vrnili ostali otroci, še ni znano, je pa ministrica za šolstvo prejšnji teden kot možen datum omenila 11. januar. A to bo odvisno od epidemiološke slike.

ROGAŠKA SLATINA
Knjižnica Rogaška Slatina je bila zaradi okužbe s covidom-19 med zaposlenimi od 23. decembra zaprta. Danes pa znova odpira vrata. Odprta bo vsak delovni dan v tednu, njena enota v Rogatcu pa ob torkih in četrtkih. Ob obisku knjižnic je treba, tako kot v ostalih zaprtih javnih prostorih, upoštevati pravila za preprečevanje širjenja okužbe s covidom-19, gradivo je najbolje naročiti vnaprej, da je, ko pridete, že pripravljeno za prevzem.  


SLOVENIJA, CELJE, LAŠKO
– Od danes bo hitro testiranje na okužbo s covidom-19 mogoče tudi v zdravstvenih domovih po vseh državi. Po zagotovilih državne sekretarke na ministrstvu za zdravje Marije Magajne so zdravstveni domovi prejeli dovolj testov, kje bodo organizirali testiranje, pa je odvisno od dogovora med posameznimi zdravstvenimi domovi in lokalnimi skupnostmi. Iz Zdravstvenega doma Celje so že sporočili, da testiranje začenjajo z današnjim ponedeljkom, in sicer v hali A na Celjskem sejmišču. Testiranje bo, kot navajajo, ta teden od ponedeljka do četrtka od 12. do 16. ure, nato bo urnik prilagojen glede na potrebe. Brezplačna hitra testiranja začenja tudi Zdravstveni dom Laško, v različnih krajih občine Laško, danes bo v dvorani Tri lilije v Laškem. Natančen razpored najdete TUKAJ

SLOVENIJA, SAVINJSKA IN PODRAVSKA REGIJA - V prvi teden leta 2021 vstopamo z nekaj manj kot 19.200 aktivno okuženimi prebivalci Slovenije. Med regijami je največ okužb v Posavski, skoraj 1670 na 100.000 prebivalcev. Savinjska regija je Savinjska je 5. najbolj obremenjena z nekaj več kot 1000 okuženimi na 100.000 prebivalcev. V Podravski regiji je nekaj več kot 900 okuženih na 100.000 prebivalcev. Med občinami v Savinjski regiji je bilo na včerajšnji dan največ aktivnih okužb v Celju, 411, sledita Šentjur, z 287 okuženimi občani in Velenje z 238 okužbami. V Podravski regiji je najbolj obremenjena občina Maribor, kjer je trenutno 852 okužb, na Ptuju jih je 247, v Slovenski Bistrici pa 229. Podatke za ostale občine najdete TUKAJ.  

Kaj je zaznamovalo dogajanje, povezano z novim koronavirusom, v prvnih dneh leta 2021, preverite TUKAJ