april 30, 2021

Terme Olimia znova delno odprte

Terme Olimia so z dananšnjim dnem za komercialne goste znova odprle Hotel Breza, Kamp Natura in Glamping Olimia Adria village. Že od sobote sprejemajo obiskovalce na terasah restavracije Lipa in Hotela Breza. Za hotelske goste so odprti tudi bazeni Termalije relax.

Glamping Olimia Adria village za ljubitelje narave in udobja znova odprt. (Foto: Terme Olimia)

Termalija relax odprta, a ne za dnevne goste
V skladu s trenutnim sproščanjem ukrepov za omejevanje širjenja okužb s covidom-19 bodo tudi slovenska zdravilišča postopoma delno odpirala zdraviliške komplekse. V Termah Olimia so že v soboto, 24. maja, odprli terasi pred Pivnico, kavarnico in restavracijo Lipa ter Hotelom Breza, kjer jih je v teh dneh obiskalo že kar nekaj gostov. "Z dananšnjim dnem odpiramo Hotel Breza tudi za komercialne goste, kjer smo v skladu z vladnimi omejitvami odprli 30 sob. Hkrati smo 30 namestitvenih enot odprli tudi v Kampu Natura, mobilnih hiškah in Glampingu Olimia Adria village. Za goste hotela Breza bo prav tako na voljo kopanje v bazenih Termalije Relax," razlaga prokurist Term Olimia Vasja Čretnik in dodaja, da v skladu z veljavnimi omejitvami za dnevne obiskovalce koriščenje bazenov in savn še ni možno, Termalija Family fun in Wellness Orhidelia tako še ne obratujeta.


V Termah Olimia, kjer so lahko doslej sprejemali le zdraviliške goste, so se po dolgem času razveselili prvih komercialnih gostov.(Foto: fb Terme Olimia)

Hrano postrežejo na terasi ali v sobi
V slovenskih naravnih zdraviliščih morajo ob vnovičnem odporanju dejavnosti spoštovati niz zaščitnih ukrepov, zaradi česar ima osebje kar nekaj dodatnega dela. Med drugim morajo zaposleni enkrat tedensko na testiranje za covid-19, gostje hotelov pa morajo ob prijavi predložiti negativen test na novi koronavirus ali dokaz o prebolelosti ali cepljenju, vseeno pa jim hotel obroka ne sme postreči v notranjosti hotelske restavracije, razlaga Vasja Čretnik.

Čretnik je prepričan, da je ob skrbi za zaščitne ukrepe bivanje v termah varno. Pričakuje, da se bo sproščanje vladnih ukrepov z izboljševanjem epidemiološke slike nadaljevalo in da bodo lahko postopoma in v večji meri odprli tudi druge nastanitvene in bazenske komplekse ter wellness storitve. (SP)