avgust 16, 2022

Z DIGITALNIM BONOM PO NAKUPIH

Unovčite digitalni bon v ECE shopu

Poletje je prineslo visoke temperature, nekaj več prostega časa in – kakšno veselje - digitalne bone '22! Ste že naštudirali, kako jih unovčiti in kaj kupiti, da bodo čim bolje porabljeni? Ne razmišljajte predolgo, bone lahko sicer vnovčite do konca novembra, vendar velja pohiteti, da boste opremljeni do začetka šolskega ali študijskega leta.

Digitalni bon lahko unovčite zelo elegantno – kar iz domačega naslonjača. Tudi v spletni trgovini ECE shop.

Naši šolarji, dijaki in študentje imajo seveda cel kup idej o tem, kaj vse bi jim prišlo digitalnega prav, malo bolj poglobljenih raziskav s področja računalništva in digitalne opreme pa se te dni lotevajo tudi tisti malo starejši, nad 55 let, ki so prav tako upravičeni do digitalnega bona.

Kdo je upravičen do digitalnega bona ’22?
Do digitalnega bona ’22 ste upravičeni, če ste 12. marca 2022 imeli stalno prebivališče v Republiki Sloveniji in ste bili takrat: 

- osnovnošolec 7., 8. ali 9. razreda,
- dijak srednje šole,
- študent višje šole in visoke šole,
- starejši od vključno 55. leta, ki boste opravili brezplačno izobraževanje na področju digitalne pismenosti, subvencioniranega po Zakonu o spodbujanju digitalne vključenosti. Predvidoma naj bi se začela avgusta.

Vaš najstnik potrebuje prenosni računalnik
Prva ideja je običajno zamenjava domačega računalnika. Super, je pa res, da se 150 evrov pri takem nakupu kar malo izgubi v celotnem znesku.  A konec koncev, vendarle zmanjša investicijo, če se odločite za nakup na obroke, pa bo šlo še malo laže.  Morda končno zamenjate stacionarni računalnik za prenosnega, ki ga bo vaš najstnik lahko uporabljal kjerkoli. Ponudba prenosnih računalnikov za bolj ali manj zahtevne uporabnike je res velika. Preverite ponudbo in preverite možnosti plačila na obroke. Z digitalnim bonom in obročnim odplačevanjem nakupa ne boste niti občutili, bo pa neprecenljiv občutek zadovoljstva, ko boste izpolnili želje vaših otrok in jim tako olajšali delo za šolo.

Ko vas nedelujoč tiskalnik spravlja v obup
Tudi novi tiskalnik ali skener bi prišel prav, kajne. Zagotovo ste se tudi že znašli v situaciji, ki ste imeli vse pripravljeno, pa vas je, tik pred zdajci, v najbolj neprimernem trenutku, na cedilu pustil tiskalnik. Tudi tu je ponudba zelo bogata, »od malih do velikih«, ampak glede na to, da tako tiskalnik kot skener uporabljamo dnevno tudi doma, se splača razmisliti o nakupu nekoliko bolj izpopolnjene naprave, ki nam bo nekaj časa služila in povzročila čim manj sivih las. No, pa tudi našim šolarjem, dan pred oddajo seminarskih in drugih nalog.

Z bonom do bolj kakovostne dodatne opreme
Lahko pa si preprosto privoščimo kaj za »zraven«, ne ravno osnovne računalniške opreme. Sploh šolarjem ta ideja zelo sede. Kar naenkrat je sila pomembno in nujno potrebno, da posodobimo tipkovnico in miško, pa spletno kamero in dodamo še nove slušalke z mikrofonom.
Navsezadnje, korona čas je pokazal, da se velik del šolanja, dela in življenja nasploh lahko zelo na hitro preseli na splet. Vedno več je šolskih nalog, sestankov, skupinskega dela in raziskovanja preko spleta. Tudi družabno življenje se čedalje pogosteje seli na splet in nam je, sploh mladim, čedalje bliže. Tako virtualno druženje velikokrat nadomesti druženje v živo, pa če nam je to všeč ali ne. A če se že ne moremo videti v živo, poskrbimo, da bomo vsaj dobro opremljeni, da se bomo odlično videli in slišali.

Praktični e-bralniki in tablični računalniki
Tablični računalniki so vedno zmogljivejši, vedno več ponujajo in zmorejo. V veliki meri lahko z njimi nadomestimo klasične prenosne računalnike. Sploh pa jih je laže vzeti s sabo na teren ali na pot. Če boste za tablični računalnik odšteli malo več, boste odkrili, da je združen s številnimi uporabnimi funkcijami, da nudi ogromno prostora in možnosti uporabe. Z njimi lahko obdelujemo velike dokumente, uporabljamo pa jih lahko tudi kot snemalnik video in audio posnetkov ali oblikovalnik fotografij in grafik.

V spletni trgovini ECE shop vas čaka bogata izbira računalnikov, prenosnikov, slušalk in ostale računalniške opreme, označene z značko DIGITALNI BON '22. Ponudbo preverite TUKAJ.

Kaj pa novosti, kot digitalni papir ali digitalno pero
Zanimiva ideja je tudi digitalni papir. Gre za tablicam podobne naprave, ki so zamišljene kot digitalne beležke, s katerimi bodo lahko uporabniki nekoč v prihodnosti morda nadomestili klasičen papir. Glede na to, da za navaden papir na veliko krčimo gozdove in na drugi strani kopičimo kupe in kupe odpadnega papirja, je prav zanimiva ideja tanke in lahke naprave, v katero lahko spravimo tisoče in tisoče skic, zapiskov, receptov, seznamov, navodil, risb in sploh vsega, kar smo navajeni načečkati na liste papirja. Pa še vse skupaj je pospravljeno in če smo vsaj malo sistematični, skoraj ni mogoče, da bi digitalni list kam založili.
Ali pa digitalno pero, ki nudi veliko manevrskega prostora za raziskovanje in razvijanje spretnosti, igrivost, ustvarjalnost. Hkrati pa omogoča, da se naše ustvarjalne ideje nadgradijo in uporabijo v današnjem hitrem digitalnem življenju. Digitalno pero je združljivo z aplikacijo na pametnem telefonu ali tablici ter notesnikom z nevidno mrežo, ki omogoča natančen prenos našega zapisa ali izrisa v digitalno obliko. Preprosto povedano, medtem ko z digitalnim peresom rišemo ali pišemo v notesnik, aplikacija prenaša naš zapis na telefon ali tablico, kjer lahko ustvarjen zapis shranimo kot digitalno kopijo. Čisto preprosto, uporabno, zanimivo. Kajne?

Sicer pa lahko letošnji digitalni bon unovčite zelo elegantno – kar iz domačega naslonjača. Digitalno, seveda! Tudi v spletni trgovini ECE shop vas čaka bogata ponudba računalniške opreme.  Pozorni bodite na izdelke, označene z  značko DIGITALNI BON '22. Digitalni svet se vrti še hitreje kot včeraj in kar hitro se bomo morali obrniti, da ga vsaj približno ujamemo in se primerno opremimo. No, do uspešnega spletnega nakupa s pomočjo digitalnega bona nas loči le nekaj klikov. Ujemite dobro priložnost!

Naročena vsebina.