junij 28, 2019

Naj planinska pot je Rečiška krožna pot

Planinci so letos med 11 planinskimi potmi planinskimi za naj pot izbrali Rečiško planinsko krožno pot. V Planinskem društvu Laško so se naziva razveselili, saj bodo zdaj lahko pot prenovili. Še prej pa jih čaka tradicionalni pohod po obronkih Rečiške doline.

Pot so planinci izbrali med 11, ki potrebujejo prenovo. (Foto: PZS)

Letošnja naj planinska pot je Rečiška planinska krožna pot. Planinci so ji med 11-imi potmi v akciji Planinske zveze Slovenije in projektu Očistimo naše gore Zavarovalnice Triglav namenili največ glasov. Zmaga Rečiški poti prinaša denar za prenovo. Z erozijskimi zaščitami bodo obnovili več odsekov v skupni dolžini okoli 600 metrov. Obnovili bodo dotrajane jeklenice, pot na novo označili s Knafelčevimi markacijami in zamenjali dotrajane smerne table.

35 kilometrov in 10 vrhov
Krožna pot se začne in konča v Laškem. 35-kilometrska pot, za katero potrebujete od 9 do 12 ur, je speljana po obronkih Rečiške doline, na njej pa obiščete več kot deset vrhov, pravi podpredsednik laškega planinskega društva Jurij Vidic:

Tako je pot po Vidičevih besedah primerna tudi za priprave na osvajanje višjih vrhov. Del poti bodo na tradicionalnem pohodu prehodili jutri. Jurij Vidic obljublja:

Dobijo se ob 8-ih pri Sindikalnem domu v Hudi Jami. (TMG)