februar 2, 2019

Naj športnika Rogaške Slatine sta karateista

V Rogaški Slatini so sinoči razglasili naj športnike minulega leta. Naj športnica je postala karateistka Laura Potisk, naj športnik pa prav tako karateist Timotej Jordan. Naziv naj ekipe leta 2018 je šel v roke košarkarjem Košarkarskega kluba Rogaška.

Športnika leta 2018 v Rogaški Slatini sta karateista Laura Potisk in Luka Bele. (Foto: Radio Štajerski val)

Kdo sta naj športnika?
Naj športnica leta 2018 Laura Potisk je članica Karate kluba Rogaška Slatina. Lani je uspešno nastopala na turnirjih doma in v tujini, kjer je osvojila več medalj. Med drugim je državna prvakinja pri mladinkah do 59 kg, kjer je tudi pokalna zmagovalka. Laura spada v ožji izbor slovenske reprezentance, ki bo februarja nastopila na mladinskem evropskem prvenstvu na Danskem. Naj športnico smo ujeli pred naš mikrofon, o svojih uspehih nam je povedala iz prve roke:

Naj športnik Timotej Jordan je prav tako član Karate kluba Rogaška Slatina. Lani je uspehe nizal tako na turnirji doma kot v tujini. Največji uspeh je dosegel, ko je osvojil naslov državnega prvaka pri kadetih nad 70 kg, kot član slovenske karate reprezentance je sodeloval na balkanskem prvenstvu v hrvaškem Dubrovniku. Timotej spada v ožji izbor slovenske kadetske karate reprezentance za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bo februarja gostila Danska. Priznanja naj športnika se je razveselil:



Naziv naj ekipe slatinskim košarkarjem
Naj ekipa v letu 2018 je postala članska ekipa Košarkarskega kluba Rogaška. Izbor ni posebno presenečenje, saj so slatinski košarkarji lani znova igrali pomembno vlogo v slovenskem državnem prvenstvu, prav tako v drugi ABA ligi, kjer sodelujejo ekipe iz držav nekdanje skupne države. V ABA ligi 2 so prvenstvo končali tik za tistimi, ki so se uvrstili med zadnje štiri najboljše. V slovenskem prvenstvu se jim je uspelo uvrstiti v ligo za prvaka in na koncu osvojiti četrto mesto. O ambicijah do konca sezone je za naš radio spregovoril predsednik KK Rogaška Kristijan Novak:



Sicer pa so Slatinčani sinoči na prireditvi v kulturnem centru podelili še številna druga priznanja, med drugim je naziv Najboljše športno društvo pripadlo Karate klubu Kozjansko in Obsotelje, s priznanji so se zahvalili tudi zaslužnim športnim delavcem in mladim za dosežke v šolskem športu. (NS)