junij 13, 2017

Letošnja dirka tudi na Eurosportu

Na slovenskih cestah bo konec tedna spet videti profesionalne kolesarje. Dirka po Sloveniji bo tudi v naših krajih. Na sobotni etapi bodo kolesarili iz Celja na Roglo, na nedeljski iz Rogaške Slatine proti Novemu mestu. Dirka bo tudi odlična priložnost za turistično promocijo, saj bo prenos v 75 držav!

Tudi na letošnji dirki bo kolesarje med drugim videti na Halarjevem hribu.

Kje boste lahko navijali?
Na 24. kolesarski Dirki po Sloveniji bo okoli 150 kolesarjev iz 19 profesionalnih ekip, med njimi tri slovenske. Najvidnejši imeni bosta Mark Cavendish in Rafal Majka. Kolesarje čakajo 4 etape, skupaj bodo prekolesarili skoraj 660 kilometrov. Kar dve etapi bosta po naših krajih. V soboto bo start na Krekovem trgu v Celju, pot bo vodila v Spodnjo Savinjsko dolino, kjer bo v Žalcu leteči cilj, nazaj skozi Celje in mimo Šentjurja do Vitanja, Zreč, na Padeški vrh. Zatem v Slovensko Bistrico in na Veliko Tinje, skozi oplotnico nazaj v Slovenske Konjice in na vrg Rogle, kjer bo cilj. Ta etapa bo najverjetneje tudi že dala zmagovalca. A dan zatem, v nedeljo, kolesarje čaka še 160-kilometrska etapa. Kot že nekaj let, bo start na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini, mimo Šmarja pri Jelšah, Šentjurja, Celja, Laškega in Zidanega mosta se bodo kolesarji podali vse do Novega mesta. Podrobne trase vseh etap in časovnice najdete TUKAJ.

Prvič prenos na Eurosportu
Organizacija takšnega dogodka je zelo zahtevna. Kot pravi direktor dirke Bogdan Fink, bo v štirih dneh samo za varovanje ob progi skrbelo 1.100 redarjev, ob tem za nemoteno dirko in dobro počutje kolesarjev skrbi še okoli 200 ljudi. Prenos dirke bo letos prvič tudi na športnem televizijskem kanalu Eurosport, prenos bo v kar 75 državah po vsem svetu. Tako bo to odlična priložnost za turistično promocijo Slovenije, tako dirko podpira tudi Slovenska turistična organizacija. Še več podrobnostim prisluhnite Bogdanu Finku v spodnjem posnetku. Z njim se je pogovarjal Kristijan Šmid. (AD)

Datoteke

Bogdan Fink o Dirki po Sloveniji