april 23, 2019

Najstarejša vodovod in kanalizacija v Slovenski Bistrici v prenovo

Kanalizacija in vodovod v Tomšičevi ulici sta najstarejša odseka komunalne infrastrukture v Slovenski Bistrici, zato bodo to poletje tam brneli delovni stroji. Slovenjebistriška občina je v ta namen zagotovila 825.000 evrov. Dela bodo začeli po prvomajskih praznikih in jih zaključili v začetku avgusta.

Z današnjim podpisom pogodbe se je podjetje AGM Nemec zavezalo, da bosta kanalizacija in vodovod v Tomšičevi nared do letošnjega avgusta. Pod pogodbo sta se podpisala župan Ivan Žagar in Maja Nemec iz podjetja AGM Nemec.

Kanalizacija, vodovod, pešpot
Že skoraj desetletje približno 1.800 prebivalcev krajevne skupnosti Pohorski odred, ki živijo v delu mesta Slovenske Bistrice z največ stanovanjskimi bloki, opozarja na potrebe po posodobitvi kanalizacijskega in vodovodnega sistema. Njihova potrpežljivost se bo naposled obrestovala. Občina je v proračunu za celovito obnovo zagotovila skoraj 900.000, za izvajalca del pa na javnem razpisu izbrala podjetje AGM Nemec iz Laškega. To bo izvedlo celovito rekonstrukcijo dotrajanega kanalizacijskega sistema na območju blokovskega naselja med Partizansko in Tomšičevo ulico. Vzpostavilo bo ločen sistem kanalizacije oziroma sanitarne kanalizacije ter meteornega kanala. Skupna dolžina sanitarne kanalizacije bo približno 1.000 metrov. Sočasno z gradnjo kanalizacije bodo posodabljali tudi vodovodno omrežje, gre za približno 1.700 metrov dolg odsek. To pa še ni vse. Občina je zagotovila denar še za ureditev 550 metrov dolge pešpoti. Kot sta na dopoldanskem podpisu pogodbe poudarila župan Ivan Žagar in Maja Nemec iz podjetja AGM Nemec, strpnost prebivalcev tega dela Slovenske Bistrice ne bo odveč, zagotavljata pa, da bodo dela opravljena kakovostno in v predvidenem roku. Župan Žagar ob tem poudarja:

Kot je navedeno v pogodbi, bodo dela začeli takoj po prvomajskih praznikih in jih, če bo vreme dopuščalo, zaključili 1. avgusta. (BF)